news.bgЕвропейската комисия настоятелно призовава България да транспонира правилно в националното

...
news.bgЕвропейската комисия настоятелно призовава България да транспонира правилно в националното
Коментари Харесай

ЕК притиска България да спре замърсяването от мините

news.bg

Европейската комисия настоятелно приканва България да транспонира вярно в националното си право разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на ръководството на отпадъците от миннодобивните промишлености.

Това оповестиха от Комисията.

Директивата за отпадъците от миннодобивните промишлености (Директива 2006/21/ЕО) има за цел да се предотвратят или понижат неподходящите последствия от отпадъците от миннодобивните промишлености върху околната среда и по-специално върху водата, въздуха, почвата, фауната и флората и ландшафта, както и да се понижат рисковете за здравето на индивида, произлизащи от ръководството на тези боклуци.

През март 2006 година страните членки се споразумяха да подсигуряват преразглеждане и актуализиране на всеки 3 години на информацията за ограниченията за сигурност и на дейностите, изискващи се при положение на повреда по отношение на отпадъците от миннодобивните промишлености, и даване на обществеността на информация по отношение на разрешенията за уреди за боклуци и тяхното използване, когато те станат налични. Българското законодателство понастоящем не дава отговор на тези разпореждания. Тъй като от април 2017 година насам не е реализиран задоволителен прогрес, през днешния ден Комисията реши да изпрати в допълнение стимулирано мнение. Ако България не предприеме дейности в период от два месеца, Комисията може да сезира Съда на Европейски Съюз.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР