New College of Florida сключва споразумение с Министерството на образованието на САЩ относно предполагаемо нарушение на граждански права

...
Новият колеж на Флорида заяви, че е сключил споразумение с
Коментари Харесай

Новият колеж на Флорида заяви, че е сключил споразумение с Министерството на образованието на САЩ относно федерално разследване, започнало по-рано този месец по обвинения в дискриминация, основана на увреждане.

Федералното разследване се отнася „конкретно“ до уебсайта на New College, както и до уебсайтове на трети страни, където той споделя съдържание, включително Facebook, Instagram и X, бивш Twitter, каза колежът в съобщение за пресата в четвъртък.

Колежът заяви, че е предприел „незабавни действия“ за справяне с предполагаемите проблеми със съответствието и изпълнението на условията на споразумението ще бъде разпространено в рамките на приблизително осем месеца. Подробностите по споразумението и жалбата относно дискриминацията на хората с увреждания не бяха обявени.

В съобщението колежът каза, че несъответстващите аспекти на неговото онлайн присъствие – особено неговия уебсайт – са резултат от „години на невнимание към поддържането на онлайн стандарти за съответствие и ефективни насоки за цифрови комуникации“.

Службата за граждански права към Министерството на образованието заяви по-рано този месец, че планира да разследва „дали колежът, въз основа на увреждане, е изключил квалифицирани хора с увреждания от участие, отказал им е предимствата или по друг начин ги е подложил на дискриминация в своите програми, дейности, помощи, обезщетения или услуги“, пише адвокат Дейвид Къч от Службата за граждански права.

Агенцията също така планира да разследва дали New College of Florida „не е успял да предприеме подходящи стъпки, за да гарантира, че комуникациите му с кандидати, участници, членове на обществеността и другари с увреждания са толкова ефективни, колкото комуникациите му с други“, пише Къч.

Студенти от New College of Florida организират напускане на публичния колеж по либерални изкуства, за да протестират срещу предложено широкообхватно законодателство, което ще забрани специалностите по изучаване на пола и програмите за многообразие в университетите във Флорида, в Сарасота, Флорида, САЩ, 28 февруари 2023 г. REUTERS/Octavio Jones Студенти от New College of Florida организират напускане на публичния колеж по либерални изкуства, за да протестират срещу предложеното широкообхватно законодателство, което ще забрани специалностите по джендър изследвания и програмите за многообразие в университетите на Флорида, в Сарасота, Флорида, САЩ, 28 февруари 2023 г. REUTERS /Октавио Джоунс Октавио Джоунс/Ройтерс

Службата е провела повече от 100 „подобни разследвания“, включващи начални, средни и висши училища във Флорида, както и близо 2000 подобни случая в цялата страна, според New College.

„Ние се придържаме към най-високия стандарт за съответствие и признаваме важността да гарантираме, че уебсайтът на New College е ефективен за всички потребители, включително потребители с увреждания“, каза в изявление временният президент на New College Ричард Коркоран.

Си Ен Ен потърси Министерството на образованието на САЩ за коментар.

Новият колеж на Флорида претърпява консервативно преустройство от януари, когато губернаторът на Флорида Рон ДеСантис постави консервативно мнозинство в борда на попечителите, което доведе до назначаването на нов президент. През март попечителите премахнаха Office of Outreach and Inclusive Excellence, а през август бордът гласува да започне процеса на премахване на програмата за джендър изследвания.

В резултат на промените в колежа повече от една трета от преподавателите са напуснали, според попечителя д-р Ейми Рийд. Недостигът на преподаватели доведе до отмяна на курсове за есенния семестър.

Миналия месец беше подадена и отделна жалба за граждански права срещу New College of Florida, обвиняваща борда на попечителите в въвеждане на „дискриминационни политики, насочени към LGBTQ+ студенти“ и предприемане на други „явно враждебни действия“ към студенти, преподаватели и служители „на базата на раса, пол, религия и увреждане“, според редактиран документ, предоставен на CNN от Дженифър Граник, възпитаничка на New College of Florida.

Министерството на образованието не коментира жалбата за дискриминация на LGBTQ. В изявление на говорител на New College до CNN се казва, че жалбата за дискриминация на ЛГБТК „подробно описва много неверни твърдения, предназначени да грабнат заглавия“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР