Неврокопският митрополит Серафим освети днес сградата на НЧ Братя Миладинови

...
Неврокопският митрополит Серафим освети днес сградата на НЧ Братя Миладинови
Коментари Харесай

Всеки ден-нова придобивка! Изпълнено! Тържествен водосвет за откриване на обновената сграда на НЧ „Братя Миладинови - 1914“

Неврокопският митрополит Серафим освети през днешния ден постройката на НЧ „ Братя Миладинови - 1914 “, която се трансформира в съвременно културно средище, след приключването на най-мащабния ремонт в 110-годишната история на читалището.

Кметът на общината Димитър Бръчков акцентира, че за обновяването на постройка са открити модерни решения, изпълнени са енергоспестяващи ограничения, обезпечена е налична архитектурна среда за хора с двигателни проблеми до всяко едно помещение. „ Успешно изпълнихме плана, благодаря на екипа си, както и на съветниците от мандат 2019/2023 година за поддръжката “, сподели кметът.
По думите му вложенията в читалища способстват постоянно за съхраняването на културната ни еднаквост.

Секретарят на НЧ " Братя Миладинови - 1914 " Вангелия Тренева благодари на кмета Димитър Бръчков за обезпечените нови условия за децата, посещаващи креативните школи. Тренева акцентира, че след ремонта ще има нови благоприятни условия за разнообразни действия и събития, които следва да се осъществят.
„ Няма да стопираме да работим в областта на културата като локална власт, помнейки и заветните думи на поета и почетен жител на Петрич – Евтим Евтимов: „ Отец Паисий обикаля още и ревизира българската кръв.. “, уточни кметът.

Проектът за модернизиране на културната инфраструктура – НЧ „ Братя Миладинови - 1914 “ беше предпазен от екипа на кмета Димитър Бръчков по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР