Неврохирурзи в УМБАЛ “Свети Георги изправиха на крака пострадалите парапланеристи

...
Неврохирурзи в УМБАЛ “Свети Георги изправиха на крака пострадалите парапланеристи
Коментари Харесай

Неврохирурзи в УМБАЛ “Свети Георги” изправиха на крака пострадалите парапланеристи край Сопот

Неврохирурзи в УМБАЛ “Свети Георги ” изправиха на крайници потърпевшите парапланеристи край Сопот, те напущат болничната стая и се връщат в родината си, оповестяват от лечебното заведение.

52-годишният Бенджамин и 68-годишният Ричард идват в България, с цел да се спуснат с парапланер. Не са дружно, само че в един и същи ден, с разлика от два часа, двамата падат и се нараняват тежко. След подаден сигнал са качени на вертолет „ Кугър “ от авиобазата в Крумово и настанени в най-голямото Спешно поделение за Южна България - на УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив.

Още на идващия ден те са оперирани.

“И двамата са паднали неприятно, а за единия имаше заплаха за живота. Ричард бе с два счупени прешлена, а Бенджамин - с един, само че неговото положение бе по-тежко, тъй като имаше заплаха от засягане на гръбначния мозък. Хирургическата муинтервенция продължи 3 часа. Опериран е с наложена стабилизация, която ще бъде свалена след към година след надзорен скенер ", споделя водещият неврохирург доктор Борислав Калнев, който оперира потърпевшите. По думите му

Ричард е бил подобаващ за вертебро пластика, която е минала сполучливо. След интервенцията пациентът е изцяло възобновен, без недоволства, без усложнения.

“Не се изплаших, тъй като нямаше време за това. Дори болката усетих по-късно. Щастлив съм, че попаднах навръх тези доктори, тъй като те са доста положителни. Реагираха доста бързо, което е похвално. Операциите ни бяха сполучливи. Свършиха чудесна работа и с помощта на това ние можем да се приберем вкъщи ”, споделя другият потърпевш парапланерист Бенджамин. Той живее в Хемпшир със брачната половинка си. Има две деца -момче на 25 години и момиче на 22 години. Семейството доста се тревожи, поради случая, само че този уикенд Бенджамин също лети за Англия.

" Сега към този момент и двамата са на крайници, което е най-важното ”, увери доктор Калнев.

Бенджамин е служил 29 години в армията на Кралските военновъздушни сили, работил е с хеликоптери, само че от няколко години се занимава с финанси и HR. Той и Ричард, който е на 68 години от Дорсет, в никакъв случай не са се срещали преди.

“Ще продължим да се виждаме и да летим дружно, с помощта на медицинските грижи в Пловдив ”, прецизира Бени
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР