Неврохирург в САЩ е готов да оперира 11-месечните сиамски близнаци

...
Неврохирург в САЩ е готов да оперира 11-месечните сиамски близнаци
Коментари Харесай

Лекар в САЩ е готов да оперира сиамските близнаци от Сливен

Неврохирург в Съединени американски щати е подготвен да оперира 11-месечните сиамски близнаци от Сливен. Обнадеждаващата вест за фамилията на Богдан и Янко Янкови пристигнала в края на юли след неколкомесечни старания да бъде открит експерт, който би се наел със комплицирания случай.
 
14-годишна роди сиамски близнаци в Сливен

Близките се надяват Фондът за лекуване на деца да поеме разноските по лекуването. При позитивен отговор пациентите ще заминат в университетската детска болница " Монтефиоре " в Ню Йорк, където ги чака екип от експерти, написа offnews.bg.
 
Водещият хирург в екипа се е срещнал със случая и го е разискал с сътрудниците си, а по-късно е декларирал подготвеност да оперира бебетата. Специалистите на " Монтефиоре " са с богат опит, работили са сполучливо и по случаи с делене на сиамски близнаци.
 
" Не мога да допускам! Сърцето ми се свива, като си помисля, че би трябвало да прави първия рожден ден в дома (бел.ред. Дома за медико-социални грижи за деца " Вяра, Надежда и Любов " в Бургас, където са настанени децата) ", споделя бабата на бебетата Мария след отговора на американската клиника.
 
Единият от сиамските близнаци в Сливен - без мозъчна активност и дробове

Жената описа, че до момента Богдан - здравото бебе, се развивал добре, смеел се, подавал ръце и се радвал на околните си, когато ги види. При последното им посещаване в дома обаче детето плачело. Било привикнало повече с личния състав в сравнение с със фамилията.
 
От личния състав на дома споделиха, че положението на по-здравото бебе се утежнява. Братчето му Янко е в мозъчна гибел от самото раждане, липсва мозъчна активност, детето има и други съществени здравословни проблеми.
 
Семейството има вяра, че единственият метод да се избави Богдан е интервенция по разделянето. От клиниката в Съединени американски щати дават очаквания за избавяне на здравия близнак. Тъй като двете деца са с доста общи органи и системи, които няма по какъв начин да бъдат разграничени, напъните ще бъдат вложени да се даде късмет за пълностоен живот на единия близнак.
 
Разделят сиамските близнаци от Сливен най-рано след 10 месеца

За единадесетте си месеца от раждането двете деца са единствено в легнало състояние, а като се изключи че няма мозъчна активност Янко е и с по-тежки малформации.
 
Богдан и Янко са родени през август 2016 година от 14-годишна майка от ромски генезис. Бащата е неин братовчед. Първоначално лекари твърдят фамилията, че на децата ще бъдат направени серия интервенции у нас. След това обаче било преценено, че това не е допустимо. Семейството се обръща към Фонда за лекуване на деца.

15-членна комисия от най-хубавите медицински експерти в своите области се произнася, че поради множеството общи органи интервенцията е механически неосъществима. По тематиката Разследват бащата на сиамските близнаци от Сливен, грози го затвор 6 месеца затвор за бащата на Сиамските близнаци
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР