Невробиолози откриха, че е по-вероятно събитията от живота, за които

...
Невробиолози откриха, че е по-вероятно събитията от живота, за които
Коментари Харесай

Учените откриха защо забравяме някои спомени и помним други

Невробиолози откриха, че е по-вероятно събитията от живота, за които отделяте време да размишлявате малко откакто са се случили, да се запечатат в мозъка ви като дълготраен спомен, съобщи Dailymail.

Изследователите са разкрили пореден модел на неврони или мозъчни кафези, които изстрелват дребна симфония от съгласувани електрически сигнали малко след събития, които по-късно са били записани в дълготрайната памет по време на нощната отмора.

Макар че тези прояви на електрическа интензивност в мозъка - наречени " остри вълни-трипс " - са несъзнателни, откривателите настояват, че човек може да увеличи вероятността за образуване на дълготраен спомен, като размишлява върху обещано събитие в деня, в който то се е случило.

Откритията им оферират добър съвет за тези, които се пробват да си спомнят какво са гледали в Netflix, TikTok или друга платформа с автоматизирано зареждащи се видеоклипове.

Ако гледате филм и желаете да го запомните, по-добре е да се разноските по-късно - споделя основният невролог, началник на новото изследване. " Никакви двойни функционалности ".

Д-р Дьорд Бузаки, професор по неврология в NYU Langone Health, старши създател на изследването, дружно с още четирима откриватели от NYU и анализатор на данни от Института за изкуствен интелект в Мила-Квебек, се концентрира върху хипокампуса за новото си изследване.

Сгушен надълбоко в центъра на мозъка, хипокампусът е неразделна част от прекосяването на информацията от краткосрочна към дълготрайна памет.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР