Невинаги е удобно да говорим по телефона и тогава просто

...
Невинаги е удобно да говорим по телефона и тогава просто
Коментари Харесай

Как телефонът ви да изпраща автоматични SMS-и в отговор на неприети обаждания

Невинаги е комфортно да приказваме по телефона и тогава просто отхвърляме позвъняването. Знаете ли обаче, че можете да активирате конфигурация, посредством която отсрещната страна да получава автоматизирано известие в отговор на неприетото повикване?

В iPhone да вземем за пример има три типа универсални известия: “Извинявай, не мога да приказвам в момента”, „ Идвам/На път съм” и “Може ли да се чуем по-късно?” (на британски: “Sorry, I can’t talk right now.”, “I’m on my way.” и “Can I call you later?”). Можете обаче и да ги измененията, като напишете собствен текст.

А ето и по какъв начин да активирате изпращането им по препоръки на HowToGeek:

- За iOS: Влезте в менюто с настройки (Settings) на главния екран и изберете подменюто “телефон” (Phone). Щом менюто се отвори, изберете опцията „ Oтговори със съобщение” (Respond with Text). Натиснете върху някое от трите известия и изпод ще се появи клавиатура. Използвайте я, с цел да измененията текста по свое убеждение. Новото известие ще се запомни автоматизирано.

- За Android: Влезте в менюто Settings в телефона и по-късно натиснете върху Call. Плъзнете пръст надолу по екрана, до момента в който видите опцията Decline with message (Отхвърлете със съобщение). Ще видите няколко авансово програмирани известия. Можете да ги употребявате както са или да редактирате някое от тях - просто го натиснете, напишете своя текст и запазете смяната със Save. С бутона + в горната дясна част на екрана можете да добавите и ново известие, измислено напълно от вас.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР