Невиждано напрежение цари в Неонатология на МБАЛ Благоевград, където вчера

...
Невиждано напрежение цари в Неонатология на МБАЛ Благоевград, където вчера
Коментари Харесай

Скандалният случай със счупения крак на бебе в болницата в Благоевград! 20 дневният Боби си е у дома, директорът на МБАЛ със спешна проверка, прокуратурата влезе в Неонатология

Невиждано напрежение царува в " Неонатология " на МБАЛ Благоевград, където през вчерашния ден бебе на 20 дни беше изписано със строшен крайник. Малкият Боби от Симитли постъпил с жълтеница, а напуснал здравното заведение повреден, с шиниран крайник. За случая съобщихме по-рано през днешния ден.

Със заповед на болничния шеф доктор Огнян Митев от през днешния ден върви вътреболнично следствие и инспекция. Със случая се е заела и прокуратурата. От рано прокурори, следователи и служители на реда разпитват медиците в отделението. Близките на детенцето са гневни и заплашват болничното заведение с следствие " до дупка ".

" Започваме инспекция на случилото се, през днешния ден ще гледаме камерите, с цел да забележим какво тъкмо се е случило, това съобщи тази заран доктор Митев, който е безапелационен, че истината би трябвало да излезе нескрито. На въпрос на Struma. com за какво бебето е признато в отделението без майка си, а е единствено на 20 дни, доктор Митев отговори, че по този начин се прави: Практиката е такава, в отделението има дребни бебета, новородени, родилки и е прекомерно елементарно хора извън да внесат зараза, по тази причина при такива бебета, процедурата е такава. Правят го и другите лечебни заведения, сподели болничният шеф.

Снощи пред неонатология имаше скупчване на близки на момченцето, полиция, обществени служащи, които също правят инспекция. Припомняме, че роденият на 11 март Боби постъпил в неонатология с признаци на жълтеница и лека настинка. Според роднините му, били пред здравното заведение, за времето на престоя на детето в болничното заведение, никой от медиците не е давал информация за положението му, едвам през вчерашния ден, когато ги извикали да си го вземат, разбрали, че е със строшен крайник.

Бабите на Боби бяха гневни от това, че им споделили, че детето може би е пристигнало със строшен крайник в отделението. Въпросът тук е, в случай че е правилно, за какво медицинските фрагменти не са видели, че детето е със строшен крайник.?

Безпрецедентният проблем търпи развиване, какво ще покаже инспекцията ще съобщим.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР