Невиждана досега разширена виртуална реалност ще покаже по един нов

...
Невиждана досега разширена виртуална реалност ще покаже по един нов
Коментари Харесай

Разширена реалност, концерти и топизложби в Нощта на музеите

Невиждана до момента разширена виртуална действителност ще покаже по един нов метод Баптистерия мястото за кръщаване/ на Малката християнска базилика.

Това ще стане в Нощта на музеите, която стартира на следващия ден вечер.

Пловдивските културни институции се включват в XVII издание на самодейността с динамична стратегия, свободен вход и удължено работно време.

„ Идеята е да се доближи до огромен кръг от хора с акцент – младата публика, посредством представянето на необикновена и атрактивна стратегия, която с изключение на опцията за запознаване с културното завещание, да предлага и други културни прояви “, споделя заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

С най-вече отворени обекти ще е ОИ „ Старинен Пловдив”.



Това са Епископската базилика на Филипопол, Малката раннохристиянска базилика, Хиндлиян и Балабанова къща.

Времето за свободен достъп е от 18:00 до 21:00 ч. За първи път Малката базилика ще показа баптистерия с технологията „ Разширена виртуална реалност”.

Посредством VR очила посетителите ще имат опция да получат визуализирана 3D реконструкцията на баптистерия във тип, в който е изглеждал при построяването му.

Етнографски музей – Пловдив готви клавирен рецитал на проф. Ромео Смилков. Той е подготвил рецитал с творби на проф. Николай Стойков.



Интересен акцент е експозицията „ Техниката вкъщи през първата половина на ХХ век “ – галерия на Национален политехнически музей.

Тя демонстрира разнородни кухненски уреди и съоръжения за поддържане на добър външен тип, употребявани през 30-е години на ХХ век.

Друг акцент е „ Пътуване из България – пейзажи” на Александър Христев. Той е французин с български корени.

В изложбата си в етнографския демонстрира спомените от своето българско детство. Музеят ще работи от 18.30 до 23 часа.



Археологическият музей ще работи с вход свободен от 10 до 18 часа.

Публиката ще види непрекъснатата експозиция на музея и краткотрайните изложения - „ Царският цвят цинобър в тракийската и римската култура” и „ Армията на Бога “.

Историческият демонстрира в Нощта два обекта – експозиция „ Съединение на България” на пл. „ Съединение” 1 и експозиция „ Българско Възраждане” на ул. „ Цанко Лавренов” 1 в Старинен Пловдив, които ще одобряват гости от 17.00 до 23:00 часа.

Входът ще бъде свободен. Подготвени са начинания, отдадени на тематиката „ Река Марица и пловдивските хълмове”.

Природонаучният музей се включва в самодейността с гостуващата галерия „ Когато Антарктика демонстрира сърцето си на учените”.

От екипа на музея насочат молба гостите да пазят животните в аквариумите и терариумите, тъй като от доста хора изпадат в стрес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР