Невиждан терор се случва в момента на полицаи срещу хора

...
Невиждан терор се случва в момента на полицаи срещу хора
Коментари Харесай

Невиждан терор на полицаи срещу хора от „Дунарит“ пред спецсъда, оправадат се с „устна заповед отгоре“

Невиждан гнет се случва сега на служители на реда против хора от „ Дунарит “ в спецсъда., Униформените се оправадат с „ джука заповед от горната страна “, съобщи кореспондент на Фрог нюз.
От 8 сутринта улица " Черковна " в София е цялостна са полиция. Причината се оказаха 18 души, пристигнали от завода " Дунарит " в Русе, с цел да поддържат финансовия си шеф Никола Киров. Специализираният съд гледа мярката му за неотклонение. Той и още четири души, всички очевидци по делото КТБ, бяха арестувани за пране на пари по показания на Бисер Лазов-основен очевидец на прокуратурата.

Двете микробусчета са спрени още преди да стигнат даже постройката на профилирания съд хората, най-вече дами. Ченгетата събрали персоналните им документи и след съставянето на лист ги върнали. Обяснено им е, че има " джука заповед от горе " за недопускането им до съда. Оказа се, че всички коли с русенска регистрация, които се появят на улицата, са спирани и проверявани. В правосъдната зала полицията не позволи даже братя и сестри на арестуваните с обяснението, че нямат призовка и не са юристи. Всичко това се случва, макар, че делото е обществено, нещо, което съобщи и съдията в залата. Стресираните хора са конвоирани до близко заведение, само че достъп наоколо до постройката не им е разрешен. Бусове, мотоциклети и над 100 души пазят като че ли се гледат ограниченията на закоравели атентатори. По станцията на служителите на реда са се чували гневни крясъци: " Кой пусна бусовете да стигнат до там? ", описаха дамите от завода. Полицаите питали къде е третият бус, имали информация, че хората са повече и са готови за провокации.

Какво още обясниха хората от „ Дунарит “, ще може да прочетете по-късно в изявление пред Фрог с представителите на синдикатите в „ Дунарит “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР