Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че енергетиката

...
Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че енергетиката
Коментари Харесай

Делян Добрев призова да не се притесняваме от цената на тока


Невидимата ръка на свободния пазар ще направи по този начин, че енергетиката да се развива. Не би трябвало да се обезсърчаваме от високите и ниските цени на електрическа енергия, тъй като и високите, и ниските цени са нещо хубаво. За това прикани Делян Добрев , народен представител от ГЕРБ-СДС и ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание по време на конгрес на тематика " Устойчива и ефикасна енергийна система за постоянна и сигурна стопанска система ".

По думите му за енергетиката в средносрочен проект рисково високите и рисково ниските цени са нещо хубаво. Десетки хиляди бизнесмени направиха по този начин, че да се появяват все нови и нови ВЕИ-та, уточни Добрев. И добави - това било неприятно за самите ВЕИ-та, само че пък хубаво за енергетиката, защото високите цени притеглят вложения, само че и самите ниски цени притеглят вложения, тъй като отварят пътя за цени в предпазване.

Според него с изключение на вятър и слънце, може да се появи и трети вложител с произвеждане на акумулатори . България ще е една от първите страни, които ще осъществя този модел на произвеждане - от вятър, слънце и акумулатори, счита Делян Добрев.
 Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса
Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Над 10 млн. лева по ПВУ са обезпечени на българските предприятия за разпределяне на кредитни линии и капиталови заеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР