Невероятно тежки сражения се водят в момента в град Северодонецк.

...
Невероятно тежки сражения се водят в момента в град Северодонецк.
Коментари Харесай

Пропагандистът Гиркин: При провал в Северодонецк, последствията ще са много тежки -

Невероятно тежки сражения се водят сега в град Северодонецк. Боевете се водят за всяка къща и всяка улица. Украинските сили не отстъпват, макар превъзходството на руснаците в артилерия, танкове и жива мощ. Това е общата картина сега, която се удостоверява както от съветските, по този начин и от украинските източници.

Ето какво оповестява един от досегашните безрезервни пропагандисти на Кремъл Игор Стрелков-Гиркин, който е някогашен мининстър на защитата на сепаратистите от по този начин наречената ДНР. Трябва да се уточни и че през последните седмици този съветски националист въобще не не пести рецензиите си към съветското военно ръководство и дейностите на Кремъл като цяло. 

Гиркин, който е с чин полковник, показва, че на Харковския фронт се водят единствено местни боеве и артилерийски престрелки и няма никакви основни промени. Според него почти същата е обстановката и на всички останали сектори на фронта, като се изключи региона на Северодонецк-Лисичанск. 

" Всички съществени сили на съперника в Донбас в този момент са съсредоточени в региона на Северодонецк и Лисичанск. Руското командване разумно се пробва да " изтласка " ВСУ, която е в казан към гореспоменатите градове. Украинските сили настойчиво се придържат към всеки метър от терена и - евентуално по политически и пропагандни аргументи - също толкоз настойчиво не желаят дефинитивно да изоставен Северодонецк, където не престават яростните улични сражения ", изяснява Стрелков-Гиркин в канала си в Телеграм.

Той удостоверява, че вследствие на контраатаки от индустриалната зона (завод " Азот " ) " украинският зложелател " е съумял да придвижи бойните дейности назад в Северодонецк. Руският пропагандист не е безапелационен дали става дума за непълен или за по значителен триумф на ВСУ на територията на Северодонецк, акцентирайки, че и двете страни заобикалят да разгласяват видеа от протичащото се.

" Затова споделям единствено, че прогнозата ми отпреди четири дни, че " нашите войски ще приключат с преодоляването на Северодонецк до ден-два, в случай че врагът не хвърли там свежи елементи за кръвопролитие ", не беше оправдана в първата си част, само че беше оправдана във втората. Украинците разполагат с запаси (включително прословутия " задграничен легион " ) и боевете не престават. Целесъобразността на сходно решение на съперника ще може да се оцени едвам в края на борбата. Ако нашите войски съумеят да обкръжат цялата формация Северодонецк-Лисичанск, тогава още елементи и формирования ще попаднат в казана и ще бъдат разгромени. Но в случай че не стане - тогава врагът ще има опция да обвърже нашите войски с боеве в региона на града за още няколко дни до няколко седмици (в взаимозависимост от развиването на нещата) ", споделя Гиркин.

Според него " затварянето на котела " в региона западно от Лисичанск също е неразбираемо дали ще се осъществя.

" Нашите хора настояват, че последователно напредват. Украинците настояват, че " твърдо държат и контраатакуват ". Ще забележим. Във всеки случай залогът е много висок. Командването на ВСУ към този момент няма опция да изтегли проведено групировката си от региона на Северодонецк-Лисичанск-Золоте, без да понесе доста тежки загуби на техника и хора. В момента се водят яростни боеве с масирано потребление на артилерия, авиация и бронирани машини. Нито една от страните не може да си разреши да приключи борбата с " тъждество ". Обкръжаването на украинците ще бъде тежко проваляне за тях. Както във военно, по този начин и в политическо отношение. Същото важи, в случай че съветските командири не съумеят да ги обкръжат и разгромят. Това ще докара и до тежки военни и политически последствия ", безапелационен е той.

За боевете в Северодонецк описа и командирът на батальона " Свобода " Пьотр Кузик. Според него обстановката там припомня на известната шутър игра Counter-Strike.

" Руските нашественици имат известно преимущество като артилерия, брой танкове, евентуално и като жива мощ. Те употребяват интензивно това преимущество, което постанова да маневрираме от самото начало ", показва той.

Според Кузик това, което чакат бранителите на Северодонецк е да получат подкрепления, изключително във връзка с далекобойната артилерия.

" Буквално се бием за всяка къща, за всяка улица. Понякога един ден можем да напреднем с един блок, а различен ден можем да бъдем отблъснати с един блок обратно ", изяснява командирът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР