Невероятният Алекси Пентюро бе най-бърз и в първия, и във

...
Невероятният Алекси Пентюро бе най-бърз и в първия, и във
Коментари Харесай

Невероятният Пентюро отвя конкурентите в Аделбоден


Невероятният Алекси Пентюро бе най-бърз и в първия, и във втория манш в швейцарския зимен център Аделбоден, при което безапелационно завоюва гигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Французинът мина по трасето общо за 2:18.26 минути и остави на цели 1.04 секунди зад себе си хърватина Филип Зубчич, за който пък това е трето нанагорнище на подиума в дисциплината през този сезон. Самият Пентюро го прави за четвърти път, а компания на стълбицата им прави представителя на домакините Марко Одермат с пасив от 1.11 секунди по отношение на спечелилия.

Александър Омод Килде стоеше на стола на водача през по-голямата част от втория манш, само че Зубчич го отвя с 1.10 секунди по-добро време, заради което норвежецът трябваше да се задоволи с четвърта позиция. Пети и шести станаха други швейцарци - Жустин Мурисие и Лоик Меяр, а Лукас Бротен и Лейф Кристиан Нестволд-Хауген станаха надлежно осми и девети за Норгвегия. Десетката добави американецът Томи Форд, който по-скоро през втория манш просто гледаше да натрупа оптимален брой точки и да не позволява неточности.

Пентюро към този момент има две следващи победи в гигантския слалом, като с изключение на четирите подиума, може да се похвали и с финиширане в топ 5 във всеки един от стартовете в дисциплината този сезон. За последно още веднъж Пентюро завоюва два следващи великански слалома - в Золдеу и Зьолден през 2019-а, като към този момент има общо 16 триумфа в дисциплината, изпреварвайки легендата Алберто Томба (15) на пето място във безконечната ранглиста по този индикатор. Четвърти сега е Михаел декор Грюниген с 23 победи. Също по този начин Пентюро към този момент има 32 победи в кариерата си за Световната купа и изостава единствено с 1 от Боди Милър на девето място в историята. Специално в Аделбоден той завоюва и през 2017-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР