Невероятен земен рай - в това се превърна месността Кръста

...
Невероятен земен рай - в това се превърна месността Кръста
Коментари Харесай

Родолюбци възстановиха параклис край Карлово

Невероятен земен парадайс - в това се трансформира месността " Кръста " след възобновения параклис.

Местността " Кръста " се намира на територията в парк " Централен Балкан " - един от най-големите национални паркове в Европа. Оттук ви чака 30-40 минути нанагорнище по стръмен сектор. Ентусиастите, поели по тази пътека ще бъдат възнаградени - на всяка крачка се разкрива все по-обширна панорама към град Карлово и великолепието на прелестната ни природа. Когато стигнете заветната цел - кръста, несъмнено ще бъдете очаровани, изключително откакто запалянковци почистиха терена след зимата.

Около местноста се намира и параклиса " Св. Иван Рилски ", който е издигнат благодарение на карловски донори. Съвсем неотдавна покривът на параклиса бе възобновен от двама родолюбци, които живеят в Чикаго и Лондон.



Мястото е изцяло облагородено - има кътчета за отдих, заседени са цветя, има огнище за барбекю, даже комплекс за детски игри с люлки и пързалки.

За да се радват феновете на земния парадайс, и с цел да бъде опазен от злосторници, е инсталирана камера за непрекъснато видеонаблюдение.

" Заповядайте да запалите по свещичка да си почините от забързаното всекидневие. ", написа във Facebook Атанас Чернооков, който е един от основателите на концепцията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР