Невероятен скандал, който до този момент е останал скрит от

...
Невероятен скандал, който до този момент е останал скрит от
Коментари Харесай

Мега скандал! Прочут юрист се яви "пиян и неадекватен", забраниха му да посети Мишо Църа в ареста

Невероятен скандал, който до този миг е останал прикрит от обществеността, се е разиграл преди година пред контролно-пропусквателен пункт 1 на Бургаския затвор. За историята, която звучи унизително за прочут бургаски юрист, излиза наяве едвам в този момент, откакто има изговаряне на Районния съд в Бургас по дело за клюка, заведено юриста, написа " Флагман ". На 19 октомври 2016 година, към 13 ч. юрист Захари Кирилов, който е измежду най-популярните експерти по наказателно право в района, отишъл да се срещне със собствен клиент, намиращ се по това време в Следствения арест.

Защитникът обаче по този начин и не бил позволен на територията на зандана, а повода за това е шокираща. Според постовия, който към този миг бил на промяна, юрист Кирилов „ бил в нетрезво положение, несъответстващ, лъхащ на алкохол. Същият е залитал, придържал се мъчно за парапета на КПП-1 и приказвал неясно и със затворени очи “. Това той твърди малко по-късно и в отчета си до тогавашния вр.и.д. шеф на пандиза Методи Владимиров.

Идентични са показанията и на шефа на ареста Николай Карапчански, който бил извикан на място от постовия Митовски, по гледище на юрист Кирилов.

„ Бях на разстояние към 45 см от юрист Кирилов, откъдето усетих миризма на алкохол. Според мен той не можеше да пази положително равновесие и като говореше, притваряше очите си, което съгласно мен в комбиниране с миризмата на алкохол, беше индикация, че индивидът е пиян. Обясних му, че в това положение не може да бъде позволен, както и че допускането на територията на пандиза е в пълномощията на постовия, който към този момент беше изразил същото мнение. Тогава юрист Кирилов се съгласи с мнението ми и си потегли. За случилото се незабавно уведомихме основния надзорник и командира на поделение “, споделя по-късно Карапчански в правосъдната зала.

След скандалната преживелица основен контрольор Владимиров подава тъжба до Адвокатска колегия-Бургас и Висшия адвокатски съвет. Наложило се Захари Кирилов да дава пояснения пред ръководителя на колегията.

Юристът декларирал, че същия ден бил на две каузи в Районен съд-Бургас против небезизвестния Михаил Шивачев, по прякор Мишо Църа. След обяд юристът отишъл до ареста, с цел да занесе съглашението на клиента си. Захари Кирилов изрично отхвърля да е бил пийнал във въпросния ден.

Последвало съвещание на Адвокатски съвет-Бургас, на което е взето решение да не бъде формирано дисциплинарно произвеждане против Кирилов. Причината за това била - липса на приложени доказателства към жалбата от шефа на пандиза.

Обиденият юрист незабавно завел дело за клюка, само че не против постовия, а против началника на ареста – Николай Карапчански. Юристът изискал обезщетение от 1 500 лева за претърпени неимуществени вреди, защото Карапчански разгласил позорни условия за него.

„ При срещи с сътрудници е получавал иронични забележки, че не го пускат в пандиза, тъй като върви пийнал, заради което му се е налагало да изяснява, че това не е истина и е набеждаване по неизвестно какви аргументи. Подаването на сигнала провокира терзание у него, беше под напрежение, споделяше, че се усеща потиснат от отношението към него “, ставя ясно от показанията по делото на сътрудника на Захари Кирилов – Стоян Иванов.

Бургаският областен съд обаче оправда шефа на ареста по повдигнатото обвиняване и отхвърля желае на юриста. Захари Кирилов апелира решението и напълно скоро делото ще се гледа на втора инстанция.

Интересна детайлност е, че Захари Кирилов е юрист на фамилията на Горан Горанов, което упреква управлението на пандиза в убийството на рисковия бургазлия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР