Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура отрича твърдението,

...
Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура отрича твърдението,
Коментари Харесай

Прокурор Невена Зартова: Не съм осъществявала чадър над Нотариуса

Невена Зартова, някогашен началник на Софийската районна прокуратура отхвърля изказванието, че е осъществявала " чадър " над Мартин Божанов . Тя уточни това по време на чуване във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Нотариуса.

Бившите заместници на Зартова - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, също бяха изслушани в комисията.

Невена Зартова означи, че не схваща за какво името ѝ е било забъркано в тази ситуация на гръцки жители, които настояват, че им е оказван напън от групата към Божанов. „ Допускам, че по отношение на тях фактически е сбъднат рекет, изнудване, с или редом с присъединяване на Божанов, Атанасов и може би и други юристи “, добави тя.

Зартова уточни, че не познава двамата гръцки жители - Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис . Те също участваха в съвещанието, с цел да бъдат изслушани по отношение на обществено изнесени обстоятелства и условия за оказван напън от Мартин Божанов и групата към него.

Във връзка с подадените оставки от заместниците ѝ, които се разграничиха от нейните дейности , Невена Зартова уточни, че знае, че те са били принудени .

Четиримата някогашни заместници по-късно отхвърлиха изказванието, че са били принуждавани. Те показаха, че дружно с Невена Зартова са обсъждали да си подадат оставките, по-късно всеки е имал няколко дни да си намерения. Четиримата обясниха, че са изчакали дали техният началник ще си подаде оставката, само че това не се е случило. Впоследствие те са си подали заедно оставката. Обяснението им е, че са подхванали това деяние поради насъбрано напрежение в районната прокуратура поради няколко следващи инспекции на работата на прокурорите.

По-рано през днешния ден в комисията бе изслушана арбитър Владислава Цариградска.

Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В Народното събрание беше основана краткотрайна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР