Невена Терзиева, Снимка: МОН Възпитаничката на Националната финансово-стопанска гимназия /НФСГ/ Невена

...
Невена Терзиева, Снимка: МОН
Възпитаничката на Националната финансово-стопанска гимназия /НФСГ/ Невена
Коментари Харесай

Добрата новина на МОН: Как 22-годишната Невена стана ръководител в голяма търговска верига

Невена Терзиева, Снимка: МОН

Възпитаничката на Националната финансово-стопанска гимназия /НФСГ/ Невена Терзиева става началник на отдел в огромна комерсиална верига и ментор на възпитаници в дуално образование на гимназията, която е приключила.

22-годишната госпожица стартира практиката си в компанията още като ученичка в паралелка „ Търговия “ с дуално образование. В XI клас е на работа два дни в седмицата, а като зрелостничка – три.

„ Още през цялото време се сработих доста добре с екипа. Наблюдаваха ме и оцениха моите умения “ 

Остава да работи във компанията и в този момент е началник на отдел „ Плодове и зеленчуци “ . Освен това я дефинират и за ментор на Ева и Христо, които също учат в НФСБ, паралелка „ Търговия “. Невена се надява те също да останат в компанията .
За Ева и Христо изгодите от дуалното образование са в това, че получават трудов стаж още като възпитаници и натрупат опит в действителна работна среда .

Данните на комерсиалната верига демонстрират, че 20% от учениците , работили при тях, остават за непрекъснато, а от управлението на гимназията поучават повече работодатели да се възползват от дуалното образование.

В НФСГ има пет паралелки с дуално образование с присъединяване на седем компании. Предвижат те да бъдат увеличени. Гимназията е получила средства за наставници, работно облекло, техника и пробно стажуване по план „ Подкрепа за дуалната система на образование “ на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР