Неведнъж Илон Мъск и неговите компании са се доказвали като

...
Неведнъж Илон Мъск и неговите компании са се доказвали като
Коментари Харесай

Tesla направи това, което другите електромобили не можаха

Неведнъж Илон Мъск и неговите компании са се доказвали като иноватори в една или друга сфера. И до момента в който чакаме Tesla да показа първата батерия за електрически автомобил с живот от един милион благи, автомобилният производител не пропусна да се похвали с различен връх.

От обява на формалния уебсайт на Tesla разбираме, че Model S Long Range Plus е първия електрически автомобил с батерия, която устоя 400 благи с един заряд . Ако би трябвало да сме напълно тъкмо - 402 благи, които се равняват на 647 километра.

Батерията на модела и е първата получила документ от EPA - американската организация за отбрана на околната среда. А върхът на Tesla е директно обвързван с една от задачите на компанията - да обезпечи независимост на напредване.
 Снимка 423919

При представянето си през 2012 година, Model S има потенциал на батерията от 265 благи. И оттогава до момента работата по него не стопира, с цел да се обезпечи още по-качествено и дълготрайно преживяване.

И по този начин се стига до 15 юни, след който всички коли Model S Long Range Plus в Южна Америка имат оптимален пробег от 402 благи. Това е освен с 10% повече от миналогодишното усъвършенстване, само че и най-хубавото достижение от електромобил.

Енергийната успеваемост е реализирана с инженерни и софтуерни промени , които са почнали да се ползват при производството на новите Model S още при започване на годината. Сред тях са:

The Tesla Model S can now go over 400 miles on a charge. https://t.co/CBfuQnnB1n pic.twitter.com/fQ6Wz1qdgm
— Road & Track (@RoadandTrack) June 16, 2020
Намаляване на тежестта

Всеки кг е от голяма важност за пестенето на сила, по тази причина разработчиците на Tesla деликатно премислят всички способи, по които могат да редуцират тежестта. И съумяват да го създадат посредством по-леки материали, употребявани в седалките, батериите и задвижващата система. Но интериорът и чувството си остават непроменени.

Нови гуми и джанти

" Tempest " Aero джантите понижават аеродинамичното противодействие по-успешно от тези в предходния модел. Те са с величина 8.5 инча. Гумите също са особено проектирани за понижаване на съпротивлението при придвижване.

Повишена успеваемост на задвижването

Tesla Model 3 е със задно предаване. В новия модел механичната маслена помпа е сменена с електрическа, като задачата е да се усъвършенства смазването, с цел да се понижи триенето. Има и спомагателни усъвършенствания по скоростната кутия.

2020 Tesla Model S Becomes World's First 400-Plus Mile EVhttps://t.co/t1hstbrd94 pic.twitter.com/RqukYSmCzE
— motoraty (@motoraty) June 17, 2020
Подобрена спирачна система

В модела се употребява регенеративни спирачки, с които автомобилът не губи непотребната сила, а я съхранява. Въведената е и най-новата функционалност HOLD, с която колата стартира да стопира, когато се отпуска педалът на газта. Така е нужна по-малко сила за цялостното прекъсване на автомобила.
 Илон Мъск, Tesla Semi, Model Y и какво се случва във фабриката на компанията
Какво се случва във фабриката на Tesla

Когато Мъск желае всичко на мига

А може би най-хубавата вест е, че цената на новия Model S e понижена с 5000 $ . В композиция с всички усъвършенствания се получава оптимално положително съответствие сред цена и качество, с цел да бъдат всички удовлетворени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР