Невъзможността да се проведе качествен разговор взривява вече втори пореден

...
Невъзможността да се проведе качествен разговор взривява вече втори пореден
Коментари Харесай

Ако ГЕРБ имаха всеобщ любимец като кандидат за президент, отдавна щяха да са го изкарали

Невъзможността да се организира първокласен диалог взривява към този момент втори следващ парламент. Ако и в третия партиите не излязат от тийнейджърския си интервал и не се научат да приказват, то и той ще бъде жертван авансово. Това мнение изрази пред БНР Александър Симов от Българска социалистическа партия. Той дефинира себе си като политически добряк, който е вярвал, че може да се реализира единодушие за въпреки и краткотрайно ръководство в 46-ото Народно заседание.

Относно концепцията с десни принадлежности да се реализират леви цели и резултати, обявена от Кирил Петков, Александър Симов разяснява, че в тази обстановка е добре да си част от партия, която има дълга история и се е сблъсквала с сходен феномен преди. 

  " Ние тази мотика сме я настъпвали и още носим синините от нея. "

През 2007-2008 година със същата фраза в Българска социалистическа партия беше продадена концепцията за плоския налог, напомни Симов.

" Точно тогава имаше хора, които ни споделяха, че ето, ние вкарваме дясна мярка, която ще реализира леви цели. И по този начин с десни принадлежности ние внезапно реализираме някакво ляво знамение. Всичко това се оказа безспорен парадокс, една красива машинация, която по този начин и не сработи. Плоският налог напълно не се оказа магическото средство, което всички мислеха, че ще реши проблемите с бедността у нас. В България, а и в света с десни ограничения постигаш десни цели. Това е тъжната истина. "

" Не считам, че профилът на Кирил Петков и Асен Василев е ляв. Ако някой би трябвало да се усеща " застрашен ", това е градският десен гласоподавател, който е посочил през последните години, че обича да гласоподава за новото и лъскавото ", безапелационен е Симов. 

Живеем в раздрана от интриги и политически проблеми среда, в която вярата е главният фактор, уточни Александър Симов. Той не изключва леви гласоподаватели да поддържат новия политически план на досегашните служебни министри, само че не го регистрира като конкуренция в лявото пространство.

Извън камерите и телевизионните студия представителите на тази нова политическа мощ работят с инструментите на статуквото, добави той.

" Тук виждаме един малко под земята механизъм, на който нямаше по какъв начин да не реагираме. Не че има парцелирани електорати и някакви непокътнати територии в политическите процеси. (…) Тук не приказваме за ухажване, към този момент виждаме прям опит за пазаруване на регистрация, за пазаруване на партии, за пазаруване на някакво въздействие. Политиката не е борса, това не е следващата бизнес договорка, която да можеш да осъществиш. Още преди да проведат някакви хрумвания, да покажат хора, с които да завоюват доверие, виждаме по какъв начин новите лица доста тъмно припомнят на някои минали дейности, които изведоха хората на улицата. "

В разбор на данните от последните социологически изследвания Александър Симов означи, че доверието в Българска социалистическа партия се резервира. Първия резултат на ГЕРБ той отдава на непостигането на смяна.

Симов удостовери, че Българска социалистическа партия да стои зад тандема Радев – Йотова.

" Не позволявам Българска социалистическа партия да има различен претендент за президент. "

Ще е проблем за Българска социалистическа партия, в случай че президентството стои зад друга партия, посочи той.

" Ако ГЕРБ имаха подобен митичен, известен, повсеместен любим като претендент за президент, от дълго време щяха да са го изкарали и да го въртят по всички малките екрани. Според мен е тъкмо противоположното – ГЕРБ имат проблем с претендента си за президент и поради това не го афишират ", съобщи още Александър Симов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР