Невъзможно е за момента отблокирането на Мариупол по военен начин.

...
Невъзможно е за момента отблокирането на Мариупол по военен начин.
Коментари Харесай

Зеленски отчаян: Не е възможно за момента да отблокираме Мариупол

Невъзможно е за момента отблокирането на Мариупол по боен метод.

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски, представен от УНИАН. В града 95-98% от постройките са разрушени, добави той.

Украинският президент съобщи, че украинските въоръжени сили сега не са в положение да отблокират Мариупол с военни средства. Зеленски сподели това в изявление за френския новинарски канал BFM TV. Държавният глава добави, че украинските управляващи вършат всичко допустимо, с цел да отблокират Мариупол.

" Въпросът, че става дума за часове, е правилен, тъй като не знаем какъв брой часа или няколко дни могат да устоят там. Що се отнася до нашата войска - да преминем тези окупирани 120 км през днешния ден ни пречи техниката на Руската федерация. Не можем да го създадем през днешния ден ", съобщи Зеленски.

Президентът счита, че съветската обсада на Мариупол наподобява повече на " терористична интервенция на Руската федерация ", в сравнение с война, защото с изключение на украинските бранители в града са блокирани деца и възрастни хора.

" Там всичко е разрушено - 95-98% от всички здания ", акцентира Зеленски, като прибавя, че става дума за учебни заведения, детски градини, жилищни региони, заводи и други сходни.

Руските войски нахлуха в Украйна в ранните часове на 24 февруари, напомня bTV. Бяха обстрелвани военни обекти, а по-късно съветската войска атакува цивилното население, изключително в Мариупол.

По-рано съветският президент анулира щурма на индустриалната зона „ Азовстал “ в града. Останалата останалата част от Мариупол е под съветски надзор, увери военният министър Сергей Шойгу.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР