Невъзможно е да се реши продоволствената криза без връщането на

...
Невъзможно е да се реши продоволствената криза без връщането на
Коментари Харесай

ООН: Няма решение на продоволствената криза без Русия и Украйна

Невъзможно е да се реши продоволствената рецесия без връщането на Русия и Украйна на пазара. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на конференция с шведския министър председател Магдалена Андершон в Стокхолм.

Той уточни, че съветското навлизане в Украйна е било нарушаване на нейната териториална целокупност и нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации.

По негови думи " войната в Украйна разпалва и триизмерна световна рецесия - продоволствена, енергийна и финансова - това удря най-уязвимите хора, страни и стопански системи ".

Заради настъпилата продоволствена рецесия генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предприе стъпки за търсене на съглашение с Русия, Турция и други страни, с цел да отключи износа на украински храни към международните пазари и да предотврати евентуален световен дефицит на храни.

" Мисля, че има прогрес, само че към момента не сме там. Това са комплицирани процеси и фактът, че всичко е взаимосвързано прави договарянията изключително комплицирани ", изясни той, представен от " Ройтерс ".

От своя страна съветският президент Владимир Путин съобщи, че е подготвен да позволи рецесията единствено след премахването на " политически стимулираните наказания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР