Невъзможно е да се отрече, че съвременните деца и децата

...
Невъзможно е да се отрече, че съвременните деца и децата
Коментари Харесай

Какво умееше да прави преди всяко дете на 10 години

Невъзможно е да се отхвърли, че актуалните деца и децата на социализма имат своите разлики. И това е неизбежно, защото обществото непрестанно се развива.

Дългите полемики за това кое потомство е по-добро могат да продължат постоянно. И в двата случая могат да бъдат посочени позитивни качества. Днес ще си спомним с какво децата преди са били разнообразни и какви умения са придобили от детството си.

Самостоятелност

Децата през социализма бяха привикнали на самостоятелност. Позволено им бе да се разхождат на открито без непрекъснат наставнически контрол и даже да остават сами у дома. Това не значи, че тогава родителите са били по-малко грижовни, а по-скоро, че децата са били научени от дребни да бъдат независими и виновни.

Гладене и готвене

От първите класове децата преди време се учеха да се грижат за своите учебни униформи, да си гладят вратовръзките, а девойките даже се учеха да пришиват яки на роклите си. Децата също се учеха да готвят овреме.

Да оказват помощ на възрастните

Децата преди време интензивно участваха в поддържането на чистотата и реда освен в личните си домове, само че и в учебните заведения. Редовните дни за разчистване и присъединяване в общественополезен труд бяха норма. Това научи децата на отговорност и взаимност.

Самостоятелно писане на домашните

Без интернет или смарт телефони учениците преди не можеха да разискват дилемите с другари или родители. Те разчитаха единствено на себе си и на своите съученици, с цел да изпълнят домашните си. Това разви уменията им за самостоятелност и разбор.

Да търсят информация в библиотеката

Търсенето на информация преди беше по-трудоемко, в сравнение с през днешния ден. За да получа отговори на въпроси, трябваше да проуча доста книги и литература, което способства за по-задълбочено схващане на образователния материал.

Умение да се написа красиво 

Имаше образователен предмет по калиграфия. Всички деца бяха учени да употребяват вярно химикала, да пишат красиво и да не вършат неточности в текста.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР