Невъзможен вариант е съществуващо държавно дружество – БЕХ или НЕК

...
Невъзможен вариант е съществуващо държавно дружество – БЕХ или НЕК
Коментари Харесай

Красен Станчев: Наблюдаваме опит за одържавяване на 40% от превключвателя на електричеството



Невъзможен вид е съществуващо държавно сдружение – БЕХ или НЕК да закупи ЧЕЗ, тъй като европейското законодателство не позволява отвесен монопол, т.е. да произвеждате и да продавате. Това сподели пред " Хоризонт " Икономистът Красен Станчев, който оглавява Института за пазарна стопанска система.    
Ако има дори временен интервал, в който някое от тези сдружения да е притежател на акциите, даже за тези 34 % би трябвало да има позволение най-малко от две комисии на Европейска комисия, което би лишило три години, добави икономистът.

Вторият метод е да се направи обособена компания, която да бъде капитализирана по сходство на " България Еър " по времето на кабинета на Симеон Сакскобургготски, и този компания за получи подарък от госпожа Върбакова, изясни Станчев:

" Става дума за подарък, защото тя не е длъжна да споделя собствеността си с който и да е, без значение дали е българското държавно управление или е дядо Господ. "
Това е епизод, не е краят на операта. Епизод от един опит да се одържавят 40% от превключвателя на електричеството в България. Това е очевидният план, разяснява още Красен Станчев.
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР