Невъобразимо, освен невиждано отборно състезание в алпийските ски, ще се

...
Невъобразимо, освен невиждано отборно състезание в алпийските ски, ще се
Коментари Харесай

Ски с юргани в Пекин! А Микаела Шифрин удари дъното в отборното

Невъобразимо, с изключение на невиждано отборно съревнование в алпийските ски, ще се запише в историята на Зимните олимпийски игри в Пекин. Като този път не прясно навалял сняг " подля вода " на домакините, а мощен вятър, който смъкна чувството на минус 20-градусовите температури на минус 30. Това пък наложи да се случи невижданото - домакините изкараха юргани на финала на пистата да се завиват състезателите. A флаговете на вратите по пистата бяха вързани на фльонги, с цел да имат по-малко противодействие и да не бъдат непрестанно сваляни от поривите напразно.





Историята с юрганите се разигра рано, рано сутринта през днешния ден - от 9 ч. пекинско време, 3 ч. българско, по време на отсрочената от през вчерашния ден, точно поради плющящия вятър, отборна конкуренция с успореден слалом. В която участваха по 4-ма състезатели от всяка нация - две дами и двама мъже, плюс още една двойка резезерва.

На финиширалите, до момента в който чаха директните дуели сред вратите на осттаналите състезатели, се наложи да се увиват с дебели юргани. Което обаче пък показва същински феърплей измежду конкуренцията. Под един юрган се гушкаха и по двама от противникови тимове, до момента в който спускащите се в това време техни сътрудници водеха люта борба на пистата в паралелния слалом. Но единствено до момента в който финишират, с цел да се мушнат и те в общите юргани.

Окончателно замръзна обаче и последната вяра за орден от Пекин на огромната звезда в алпийските ски Микаела Шифрин. Американката освен не съумя, само че и удари дъното, като се показа най-зле в личния си тим. Съединени американски щати се класираха на четвъртото място, като не съумяха и в последната си борба - най-малко за бронзовите медали. А Шифрин надделя противничка единствено в едно от няколкото спускания - сериите, 1/8-финала, 1/4-финала, полуфинала и дребния край за третото място. Като с цел да стигне чак до конкуренцията въпреки всичко за орден, триумфът беше на другите американци.

Преди днешното отборно Микаела Шифрин падна и отпадна в слалома, в гигантския слалом и в комбинацията, приключи 9-а в супергиганския слалом и 18-а в спускането. Така супер звездта си потегля от олимпиадата с най-хубав резултат четвъртото място - от днешната отборна конкуренция.

Златните отборни медали завоюва Австрия, сребърните - Германия, а бронзовите - Норвегия.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР