Неустоимо вкусен и със завладяващ аромат - предупреждаваме, че няма

...
Неустоимо вкусен и със завладяващ аромат - предупреждаваме, че няма
Коментари Харесай

Сладкиш с кайсии, крем и хрупкави маслени трохи

Неустоимо апетитен и със вълнуващ мирис - предизвестяваме, че няма метод да изядете единствено едно парче от този сладкиш

Необходими Продукти

Маслена основа


● масло - 100 г разтопено
● яйца - 2 бр. L
● захар - 180 г кристал
● бакпулвер - 2 ч.л.
● брашно - 225 г
● бутер ванилия - 1 ампула
● кайсии - 1 ч.ч.
● брашно - 1 с.л. за поръска
● брашно - 1 с.л. в допълнение за поръска

Крем


● прясно мляко - 400 мл
● захар - 100 г
● пудинг ванилия - 1 бр. на д - р Йоткер

Маслени трохи


● масло - 100 г студено
● захар - 100 г кристал
● кокосови стърготини - 2 с.л.
● бадеми - 2 с.л. филирани
● брашно - 75 г
● ванилова бурбонска захар - 1 пакетче

Начин на подготвяне

Фурна - 175 градуса;

Квадратна форма 20/20 см покрита с хартия за печене и леко поръсена с брашно.

1. Първо се подготвя поръската от маслените трох, с цел да се оставят във фризера, до момента в който се подготви сладкишът. Трябва да са замръзнали, с цел да може по-лесно да се настържат от горната страна върху сладкиша.

В купа се слага студеното масло на кубчета със захарта, брашното и кокосовите стърготини. Разбиват се със сладкарски ръчен блендер до момента в който сместа се докара до трохи.

Може да се употребява и електрически блендер. Накрая се прибавят и филираните бадеми и бързо се разбърква с ръка. Сместа се слага в найлоново пликче или се завива във фолио, оформя се на кубче и се оставя във фризер, до момента в който се замразни.

2. Ваниловият пудинг се разтваря в млякото със захарта. Поставя се на сдържан котлон да се свари крем при непрестанно безредие, за към 3-4 мин. Сваля се от котлона, изсипва се в плоска тавичка, покрива се компактно с фолио и се оставя да се охлади изцяло.

3. Кайсиите се почистват, разполовяват и нарязват на тънки линии. Поръсват се с 1 с.л. брашно, разбъркват се, по този начин брашното ще поеме влагата им по време на печенето.

3. За масления блат се разрушават яйцата със захарта до компактен тежък крем. Добавя се разтопеното масло при непрестанно разтрошаване с миксер на слаба степен, следва брашното с бакпулвера. Добавя се ванилията и се разрушава още веднъж до гладка примес.

Изсипва се във формата, заглажда се и се поръсва с 1 с.л. брашно през цедилка, по този начин няма да потънат плодовете. Отгоре се подреждат нарязаните линии кайсии една до друга и следва отмерено разпределение на млечния крем, заглежда се върху плодовете.

Изваждат се замразените маслени трохи и се рендосват на едро ренде върху сладкиша.

След като се рендосат наподобяват, че са огромно количество, само че това е, тъй като са доста пухкави, употребява се цялото количество, разпределя се напълно от горната страна, оформят се леко с върховете на пръстите, с цел да се поразпределят вярно.

Сладкишът се пече на 175 градуса за към 40-45 мин или до суха съчка. Ако е належащо по време на печенето може да се покрие с алуминиево фолио, с цел да не прегорят маслените трохи.

Изважда се от фурната и се охлажда във формата изцяло, след което се изважда от тавичката. Нарязва се на квадратни части.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР