Неуспешните опити да намери перфектната рокля за своя абитуриентски бал,

...
Неуспешните опити да намери перфектната рокля за своя абитуриентски бал,
Коментари Харесай

Да облечеш Мей Мъск: Българска дизайнерка покорява световната модна сцена

Неуспешните опити да откри съвършената рокля за своя абитуриентски бал, която да не е прекомерно скъпа, само че в това време да бъде качествена, карат едно 18-годишно момиче да се замисли дали не е време стилният бизнес в България да се промени.

Така стартира историята на Десислава Тошева и нейната фешън къща Caviar. Роклите на Десислава към този момент превземат света на висшата мода и даже тази година за повторно звездите на фестивала в Кан са били облечени от българската дизайнерка.

Създаването на марката породи вследствие на несполучливо намиране на рокля за абитуриентския ми бал. По време на търсенето открих, че предлагането се намира в две крайности – роклите бяха или прекомерно скъпи, само че според мен, не кореспондираха на дизайна, или бяха с по-старомодни визии “, споделя Десислава Тошева пред Economic.bg.

И по този начин тя взема решение да сътвори личен бранд, който да предлага висша мода, само че на по-достъпни цени за българския пазар. За да успее да се оправи с извънредно огромната конкуренция в бранша, Десислава приключва висшето си обучение не с подготовка „ фешън дизайн “, а учи бизнес. Като по нейни думи това е сполучливият метод – съчетавайки усета към модата с университетски познания за сполучливо развиване на бизнес.

Тя стартира изцяло сама, само че към този момент има огромен екип зад тила си, който е до нея неразделно. Въпреки това тя продължава да следи всяка една стъпка от производството. И изрично отхвърля да го реалокира в чужбина. Всяка една от роклите е основана напълно тук, в България.

Продължавам да проследявам всяка една крачка от индустриалния развой. От измислянето на дизайна през кроенето и маркетинга до посрещането на клиентите в стилната къща. И по този начин до финалното издаване на поръчката “, споделя Десислава.
Международно самопризнание
Тошева е имала и предходни поръчки от чужбина, само че първото огромно интернационално самопризнание за нейната фешън къща идва през предходната година, по време на кинофестивала в Кан.

Организаторите на селебрити шоуто се свързаха с мен и споделиха, че моите рокли наложително би трябвало да бъдат на аления килим. Наистина не можех да допускам какво се случва. И по този начин май месец предходната година изпълних един голям куфар с рокли, всичко, което имах. Плюс няколко нови дизайна, които довършвахме безусловно часове преди шоуто. Успях да се потопя в един напълно нов свят за мен. “

Вследствие на това интернационално самопризнание Десислава се въодушевява още повече. Тази година тя още веднъж взе присъединяване във фестивала. Този път с рекорден брой рокли за България – 13.

Успехите обаче не стопират до тук.

Нейна рокля бива определена от Мей Мъск, майката на милиардера Илон Мъск, за фотосесия за корица на списанието InStyle. Тя толкоз доста харесва дизайните на Десислава, че даже персонално желае да се запознае с нея.

Жените като Мей Мъск са били постоянно основен източник за ентусиазъм за мен и моя бранд. Така че да я видя с моя рокля, е освен същинска чест, само че и едно от най-големите самопризнания в кариерата ми “, споделя Десислава.

 Корицата на списание InStyle с Мей Мъск

Всъщност, Мей Мъск вижда роклите на българската дизайнерка в шоурум в Париж и безусловно се влюбва в тях. Защото по-късно държи да разбере повече за марката и страната, откъдето идва той.

Всичко това докара до моето запознанство с нея в Кан преди седмица. Там имах опция да се срещна и с нейната стилистка, с която обсъдихме взаимна работа по бъдещи планове “, споделя Десислава.  

В тези среди към този момент няколко пъти слушам да ми споделят „ българката “. И никой не може да повярва, че в България имаме такава висша мода. Ние в действителност имаме прелестна мода тук, споделя Тошева.
Липса на фрагменти
Основната причина за сложното развиване на този вид промишленост в България, съгласно Тошева, е неналичието на фрагменти, защото няма задоволително начинания, които да предизвикват стилния бизнес.

Създаването на такива рокли изисква високо квалифицирани моделиери и шивачки. Каквито се намират все по-трудно. В моя случай повишаването на размера на работа към този момент не кореспондира с индустриалната дарба. Тъй като младежите учат дизайн, само че все по-малко залагат на бизнес частта “, споделя Тошева.

Според нея двете неща би трябвало да вървят ръка за ръка.

Сред огромните фантазии на младата дизайнерка е нейната фешън къща един ден да има лично ревю на седмицата на висшата мода в Париж.

Много мощно желая и имам вяра, че един ден ще се случи “, споделя тя.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР