Неусетно дойде и ноември, предпоследният месец от годината. А той

...
Неусетно дойде и ноември, предпоследният месец от годината. А той
Коментари Харесай

Ноември идва със студено време, минусови температури и първи сняг!

Неусетно пристигна и ноември, предпоследният месец от годината. А той ще ни донесе тъкмо такова време, каквото чакаме - студено, тук-там снежно - същинска подготовка за декември и Коледа.

Ноември ще стартира с най-вече облачно и хладно време, тук-там със слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. Към 3-4 ноември температурите ще се покачат. Времето ще е най-вече слънчево, в утринните часове тук-там в равнините ще има мъгла. През втората половина от интервала облачността ще е забележителна. На доста места още веднъж ще има превалявания. Температурите ще паднат. 

Виж още: Зодиите, които ще срещнат огромната обич през ноември

През първите дни от второто десетдневие температурите ще бъдат близки, а през втората половина от интервала и по-ниски от нормалните. Ще доминира облачно време. Често ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Към 17-18-ти температурите доста ще се намалят и в Предбалкана и по високите полета дъждът ще минава в сняг.  

През третото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от нормалните. Ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. Валежите ще бъдат постоянно събитие. Повишение на температурите се чака в средата на интервала.

Виж още: Животът на тези зодии ще претърпи промени до края на 2020 година

Очаква се междинната месечна температура да бъде към и под нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8 градуса, за високите полета – сред 3 и 5, по Черноморието и долината на река Струма – сред 8 и 10, в планинските региони — от минус 5 до 3 градуса, оповестява NOVA, цитирайки прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Виж още: Рецептата на сезона: Вкусно и топло тиквено лате с незначително малко калории

Валежите ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските региони – сред 60 и 90 л/кв.м.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 7 и минус 2 градуса, по-високи по Черноморието, а най-високите - сред 17 и 22 градуса.    

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР