Неуморен е новият стар служебен премиер Гълъб Донев. Министрите в

...
Неуморен е новият стар служебен премиер Гълъб Донев. Министрите в
Коментари Харесай

Колко ще струват изборите? Новият стар служебен кабинет дава отговор още днес

Неуморен е новият остарял длъжностен министър председател Гълъб Донев. Министрите в кабинета му също. Още през днешния ден служебното държавно управление ще организира първото си съвещание.

От 15,30 ч. ще бъдат прегледани и признати план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април. Малко повече от час преди този момент президентът Румен Радев ще показа дилемите и целите на този длъжностен кабинет.

Вчера президентът издаде декрет за разформироване на 48-то и насрочване на предварителни парламентарни избори на 2 април тази година. Държавният глава издаде декрет и за назначение на служебно държавно управление с министър-председател Гълъб Донев от 3 февруари. Единствената промяна в състава на новото служебно държавно управление е на министъра на културата – Найден Тодоров поема поста от проф. Велислав Минеков.

Президентът Румен Радев е самобитен рекордьор в основаването на служебни кабинети. Пет служебни държавни управления за миналите пет години, от които четири единствено в последната година и половина.

Първото служебно държавно управление на Радев, основано по времето на първия му мандат, бе с министър председател Огнян Герджиков. То бе назначено на 27 януари 2017 година и необуздано на 4 май 2017 година, като главната му задача бе освен подготовката на изборите, само че и подготовката на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз – 2018.

Второто държавно управление е основано от Радев с министър председател Стефан Янев. То работи в интервала от 12 май до 16 септември 2021 година
Третият длъжностен кабинет
на Радев още веднъж е с министър председател Стефан Янев. То е назначено на 16 септември 2021 година и работи до 13 декември 2021 година То е в съвсем същия състав като първия кабинет на Янев, само че Радев сменя Асен Василев като министър на финансите с Валери Белчев, а Кирил Петков се прости с поста си на министър на стопанската система за сметка на новоназначената Даниела Везиева.

Четвъртото държавно управление, основано от Радев в границите на година и половина, е с министър председател Гълъб Донев. То е назначено с Указ от 2 август 2022 година и работи до 3 февруари 2023 година
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР