Неудовлетворително е финансовото състояние на община Пловдив, оставено в наследство

...
Неудовлетворително е финансовото състояние на община Пловдив, оставено в наследство
Коментари Харесай

Хазната на Пловдив пробита. Искат 20 млн. без лихва

Неудовлетворително е финансовото положение на община Пловдив, оставено в завещание от екипа на някогашния кмет Здравко Димитров.

Това е посочила едноседмична инспекция на хазната, оповести през днешния ден заместник-кметът по финансите Жени Петкова.

Анализът на публичните поръчки и осъществяването на настоящите европроекти демонстрира, че са нужни средства за привършване им, които ги няма в наличност по сметките. За задачата ще би трябвало да бъдат отпуснати безлихвени заеми.

По думите й най-зле е планът за чист въздух, където е наложена 25% промяна в размер на към 14 млн. лева

Административният съд се е произнесъл в интерес на общината, само че се чака ръководещият орган да апелира пред Върховния административен съд.

Според Петкова сега би трябвало да се обезпечи безлихвен заем в размер на 20 милиона лв. за плановете.

В неприятно положение е и приходосъбирането, добави новият ковчежник.

Към този миг са събрани 67% от плануваните доходи, което е доста малко в края на финансовата година, подчерта Женя Петкова.

Предстои реформиране на неработещите структури, като към този момент са заменени шефовете на Местни налози и такси и Стопанската дирекция.

Цвета Попова оглави още веднъж общинската дирекция Местни налози и такси, а за началник на стопанската е назначена Юлия Стоянова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР