Неудовлетворени от отговорите на страните от ЕС относно използването на

...
Неудовлетворени от отговорите на страните от ЕС относно използването на
Коментари Харесай

Предстоящо: Евродепутатите се оплакват от сътрудничество при разследването на шпионски софтуер

Неудовлетворени от отговорите на страните от Европейски Съюз по отношение на потреблението на шпионски програмен продукт , евродепутатите ще призоват Комисията да предприеме дейности за справяне с неналичието на съдействие, оповестиха от от европейската пресслужба на Екологичен потенциал.

Анкетната комисия на Парламента за следствие на потреблението на Pegasus и равностоен шпионски програмен продукт за наблюдаване , изпрати през юли предходната година въпросник до всички страни членки по отношение на потреблението на шпионски програмен продукт и съответния юридически режим.

Съветът реши да отговори взаимно, като увери Парламента, че страните членки ще изпълнят отговорностите си за цялостно съдействие . Комисията получи отговори от обособени страни, само че от няколко страни не получи никакъв отговор.

При въпрос с искане за вербален отговор към Комисията, който ще бъде разискван на 16 март , евродепутатите се оплакват, че Съветът не е дал отговор на въпросите, и означават, че това е нарушаване на правилото, че институциите на Европейски Съюз следва да вземат участие във „ взаимно лоялно съдействие “ .

Те ще попитат Комисията за стъпките, които е подхванала или възнамерява да предприеме за справяне с нарушаването , както и за метода, по който самата Комисия извършва задължението си за лоялно съдействие с анкетната комисия на Парламента.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР