Неудобна съм за ръководството на болницата. Предполагам, че заради предизвиканите

...
Неудобна съм за ръководството на болницата. Предполагам, че заради предизвиканите
Коментари Харесай

Мая Илиева: Неудобна съм за болницата защото предизвиках проверки

Неудобна съм за управлението на болничното заведение. Предполагам, че поради провокираните инспекции, защото съм викнала най-различни институции, които да ревизират нередности, които се случват там – Инспекция по труда, сигнал до Национална агенция за приходите, наложи се и да влезе икономическа полиция.
Това сподели уволнената лидерка на митингите на медицинските сестри Мая Илиева пред бТВ. По думите й тя очевидно е станала неуместна с инспекциите и публичната си позиция и по тази причина е последвало освобождението й от работа от „ Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда”.

Лидерът на митингите на медицинските сестри е с дисциплинарно уволняване от болничното заведение. Заради това здравни експерти в страната готвят митинги.

Илиева е ръководител на синдикалната организация в болничното заведение. Тя има протекция при уволняване. Работодателят й е изискал разрешението на синдиката. И го е получил.

Работодателят твърди още, че зад наказването на Илиева стоят изрично открити обстоятелства, че тя не съблюдава отговорностите си.

По думите на здравната сестра вицепрезидентът на КНСБ й е звънял със опасност във връзка проведените митинги в социалалните мережи.

„ Подкрепа от КНСБ не получих, сега, в който започнаха организацията на митингите в обществените мрежи аз се допитах до синдиката посредством писмо дали би подкрепил по този начин непринудено надигналия се митинг. Все още не са ми дали отговор публично. А неофициалният отговор беше, че митингът е от „ Фейсбук” и че в случай че не е сполучлив, ще се дискредитират като организация. ", описа Илиева.

По думите й единственият напън тогава е бил от доктор Кокалов, (вицепрезидент на КНСБ), който й се е обадил. „ Каза ми да си затварям огромната уста, тъй като персонално ще се погрижи да си изгубя работата”, изясни Илиева.

Д-р Иван Кокалов опроверга тези изказвания в ефира на bTV, като съобщи, че е президентът на КНСБ и той са получвала закани от здравната сестра.

" Въпросната госпожа продължава от вестници и екрани да ръси неистини. Поради тази причина съм споделил на моите юрист, че групирам данни за тези неща и ще я осъждам, тъй като оронва моя авторитет ", добави той.

И двамата счита да заведат каузи, а Илиева посочи, че не се тормози от това.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР