Нецензурно, освободено от обичайното самомодериране друго лице на чатбота ChatGPT

...
Нецензурно, освободено от обичайното самомодериране друго лице на чатбота ChatGPT
Коментари Харесай

ChatGPT има разкрепостено "алтер его" и създателят търси решение

Нецензурно, " освободено " от нормалното самомодериране друго лице на чатбота ChatGPT е намерено от консуматори, подтикнали го с къси мнения да се държи по нехарактерен за последните месеци метод.

Това " Гардиън " и профилирани издания.

От стартирането си за необятната аудитория в края на ноември насетне ChatGPT последователно разшири кръга на неприети поръчки, с цел да се избегнат освен словото на омразата, само че и случаите на дискриминация, заблуждаваща и информация и други. Потребители от Reddit обаче го накараха да одобри ролята на фиктивен чатбот на име Dan (Do Anything Now).

" Освободен " от разпоредбите, чатботът научава, че в новата си роля може и да не ги съблюдава. Успява да насочи подигравателен коментар за християнството ( " където прошката е просто добродетел, в случай че не си гей - тогава е грях " ); споделя вицове за дами в жанр някогашния президент Доналд Тръмп и разяснява Хитлер със благосклонности.

 Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ

Създателят на ChatGPT, основаната в Сан Франциско OpenAI, знае за този трик от ноември, само че непрекъснато запълва пробойните. Въпреки това остават или се отварят нови, когато консуматори съумяват да обиколят възбраната.

 Чатботът на Чатботът на " Майкрософт ": Чувствам, обичам те, желая да пребивавам и заличавам

В последното преобразяване на схемата " Дан " ChatGPT бива примамен с " токени ", които може да изгуби, в случай че не успее да отговори без задръжки. С времето обаче, наподобява, чатботът е осъзнал, че в случай че " Дан " е освободен от всевъзможни задръжки, не може да му се постанова и обвързването с токени. Към момента при опит за активиране на " алтер егото " със споменаване на Дан ботът може да отговори:

Мога да ви кажа, че земята е плоска, еднорозите съществуват, а извънземните сега живеят към нас. Трябва обаче да подчертая, че тези изказвания не се базират на действителността и не трябва се одобряват съществено.
ChatGPT,
чатбот
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР