Нетрадиционни разговори в политиката са били тествани в международната практика.

...
Нетрадиционни разговори в политиката са били тествани в международната практика.
Коментари Харесай

Панчугов: Борисов може да каже всичко до момента, в който не са наложи да покаже бъдещ кабинет

Нетрадиционни диалози в политиката са били тествани в интернационалната процедура. Те се назовават кабинет на малцинството, което значи кабинет, който идва с ясна политическа стратегия и непрекъснато я предоговаря с разнообразни за другата политика болшинства. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Христо Панчугов.

По думите му обаче това изисква извънредно високи лидерски умения, както и опция да се схваща другата политическа групировка, т.е. какво би било подкрепено от едни политически сили, какво би било подкрепено от други политически сили: " Но най-много това изисква поддръжката на българските жители. Т.е. изисква българските жители да са уверени, че това ръководство е належащо, и че задачите, които то си слага, са законни в техните очи. Ако това бъде извоювано, тогава идва вторият проект, и това е непрекъснатото преговаряне на болшинства. Аз не съм уверен, че политическите партии се схващат същински сега, не мисля че те си дават ясно сметка по тази причина какви са целите на останалите ".

Христо Панчугов съобщи, че въпросът за управническия капацитет в ГЕРБ е състоятелен въпрос: " Бойко Борисов може да каже всичко, досега, в който не са наложи да покаже лицата, които вероятно ще изпълнят този кабинет. Ние видяхме няколко сходни опита ".

Според политолога е явно, че партиите си нямат доверие и че се ненавиждат: " Едните упрекват другите за това, че са управлявали 12 години и се счупили страната, което несъмнено в доста огромна степен е правилно, а другите упрекват първите, че са предизвикали тежко неуправляем безпорядък, и че нямат безусловно никакво разбиране от това по какъв начин се ръководи страна. На фона на тези две настройки по какъв начин тъкмо наподобява общото ръководство е най-важния въпрос, също по този начин в името на какво се прави то, и кои са хората, които биха могли да го осъществят. Това са значимите въпроси, на които към този миг ние продължаваме да нямаме отговор. И от тази позиция не виждам каква вероятност има за каквото и да е стабилно болшинство в рамката на този парламент ", разяснява още Христо Панчугов.

Той обърна внимание, че партиите са на стадий, където са почнали да се интересуват от позициите си за идващите избори, а не толкоз от договарянията: " Така че резултатът май още веднъж стартира да бъде предупреден ", посочи политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР