Нетните приходи на Русия от продажби на петрол през октомври

...
Нетните приходи на Русия от продажби на петрол през октомври
Коментари Харесай

Bloomberg: Приходите на Русия от износ на петрол надвишиха тези преди специалната военна операция в Украйна

Нетните доходи на Русия от продажби на нефт през октомври възлизат на 11,3 милиарда $, или 31% от общите доходи в бюджета на страната за месеца. Това е най-високата цифра от май 2022 година и надвишава цифрата за всеки месец преди началото на съветската военна интервенция в Украйна, оповестява Bloomberg, базирайки се на калкулации на съветското министерство на финансите.

Според организацията през първите девет месеца на 2023 година съветски притежатели са транспортирали повече от 70% от съветските петролни товари, което разрешава на Москва да поддържа надзор върху износа и последователно да покачва цените. Тази година Руската федерация изнесе съвсем 3,5 милиона барела нефт дневно. Част от тази сума съставлява „ законни разноски за доставка ", само че съвсем цялата „ минава през анонимни търговци или незнайни транспортни компании ", твърди Bloomberg.

Гръцките управляващи обявиха, че не могат да предотвратят секрети доставки на съветски нефт, които се правят край крайбрежията на страната. Както прецизира организацията, те се правят в интернационалните води, които стартират на 10 км от брега в Лаконийския залив. Bloomberg написа, че гръцки кораби са пренесли повече съветски нефт през 2023 година, в сравнение с кораби от която и да е друга страна.„

На 5 декември 2022 година беше въведен таван на цените на петрола от Русия от 60 $ за барел. От 5 февруари 2023 година е в действие ембаргото на Европейския съюз върху съветски петролни артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР