Нетната стойност на активите на една акция в Експат Глобално

...
Нетната стойност на активите на една акция в Експат Глобално
Коментари Харесай

Първият българския фонд за инвестиции в изкуство донесе 26,6% доходност

Нетната стойност на активите на една акция в " Експат Глобално Изкуство " (Expat Global Art) е нарснала с 26,6% от основаването му през март 2019 година до края на юни, оповестиха от ръководещото сдружение.

До момента фондът е продал 22 творби от портфейла си, като е постигнал облага от приблизително над 50% по отношение на цените, на които творбите са били закупени.

" Експат Глобално Изкуство " е първият в България и Източна Европа фонд за вложения в изкуство. Той дава опция на необятен кръг вложители да печелят от изкуството като обособен капиталов клас. " Изкуството е считано за атрактивна инвестиция, едва корелирана с другите активи като акции, облигации, парцели и други ", показват от компанията.

Портфолиото на " Експат Глобално Изкуство " се състои от предмети на изкуството с живописен, нумизматичен, филателен и други темперамент, като акционерите печелят от покачването в цените на тези творби в средносрочен и дълготраен проект. До момента фондът има към 400 произведения, които могат да бъдат прегледани на уеб страницата www.expatglobalart.com.

Част от тактиката на фонда е също по този начин да купува изкуство на пазари, където цените са ниски (какъвто е българският, например) и да продава на пазари с открити обичаи за колекционерство и в пъти по-високи цени, каквито са пазарите в Западна Европа и Съединени американски щати.
 Първият фонд за вложения в изкуство в Източна Европа започва в България
Първият фонд за вложения в изкуство в Източна Европа започва в България

Колекцията от активи на капиталовия фонд включва творби от разнообразни създатели, интервал и стил
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР