Нетната печалба след данъци е в размер на 39 825

...
Нетната печалба след данъци е в размер на 39 825
Коментари Харесай

Градус АД внесе проспект за първично публично предлагане в КФН

Нетната облага след налози е в размер на 39 825 хиляди лева

Градус АД внесе в КФН проспект за първично обществено предложение на акции. Намерението за набиране на капитал от фондовата борса посредством IPO беше оповестено от компанията при започване на март, като се чака процесът да бъде финализиран и търговията с емисията да започва доникъде на годината.

Финансовите доклади за 2017 година демонстрират общо консолидирани доходи на Групата в размер на 245 834 хиляди лева и чиста облага след налози в размер на 39 825 хиляди лева

" Очакваме оценката на компанията от пазара да бъде в диапазона сред 400 млн. лева и 520 млн. лева и считаме, че това е реалистично. В интервала от оповестяването на IPO до този миг следим задоволително огромен интерес от локални и задгранични вложители и имаме вяра, че с изключение на на положителните финансови резултати, това се дължи и на вероятностите за развиване на компанията " сподели във връзка внасянето на проспекта Ангел Ангелов, представител на Градус АД.

Припомняме, че това се чака да бъде най-голямото IPO в страната ни след рецесията от 2008г. Предлагането ще даде опция на вложителите да навлязат в един от секторите с най-голям растеж и в същото време най-слабо посланичество на БФБ – този на хранително-вкусовата индустрия. Набраният капитал ще се употребява за развиването на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на високомаржови хранителни артикули. Мениджър на емисията е Първа финансова брокерска къща.

Градус АД е една от най-големите компании за рандеман на месо в България и измежду трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Компанията е преди всичко в страната по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР