Нетната печалба на най-голямата руска банка - Сбербанк, за 11-те

...
Нетната печалба на най-голямата руска банка - Сбербанк, за 11-те
Коментари Харесай

Най-голямата руска банка със срив на печалбата - спадът е с над 6 пъти

Нетната облага на най-голямата съветска банка - Сбербанк, за 11-те месеца на 2022 година възлиза на 174,8 милиарда рубли, което е 6,6 пъти по-малко от облагата за същия интервал на 2021 година - близо 1,15 трилиона рубли. Финансовите резултатите са оповестени от банката, заяви Интерфакс.

Само за ноември, Сбербанк усили чистата си облага (по Руския стандарт за банкова отчетност) с 22,7% в съпоставяне със 101,6 милиарда рубли облага през ноември 2021 година.

" За ноември имахме 124,7 милиарда рубли чиста облага, което е сравнимо с резултатите от предходния месец. Кредитният ни портфейл набъбна с 1,4% през ноември и надвиши 30 трилиона рубли. Общо, съгласно резултатите за 11-те месеца, чистата облага на Сбербанк възлиза на 174,8 милиарда рубли ", споделя ръководителят на Борда на шефовете на Сбербанк Герман Греф.

Възвръщаемостта на активите през ноември е 4%, а съотношението на оперативните разноски към приходите е 27,1%.

" През ноември цената на риска се промени леко и възлиза на 0,8%. От началото на годината до момента са основани обилни запаси по отношение на осъществени опасности ", означават от банката.

Нетният лихвен приход за 11-те месеца на годината се е нараснал с 3,7% - до над 1,52 трилиона рубли. Само за ноември, индикаторът е повишен на годишна база с 12,8% - до 159,1 милиарда рубли.

Сбербанк за януари-ноември понижи на годишна база оперативните си разноски с 3,9% - до 590 милиарда рубли, а единствено за ноември понижението е с 0,1%, до 64,3 милиарда рубли.

От банката означават, че посочените резултати са получени без потребление на предоставяните от Централната банка облекчения (фиксиране на валутнния курс, цената на скъпите бумаги, преференциални хранителни запаси за заеми за обособени компании и други).
 Руската Сбербанк стана най-скъпата банка в Европа
Руската Сбербанк стана най-скъпата банка в Европа

Сега Сбербанк се изкачи на 14 -то място в международната ранглиста на банките
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР