Нетната миграция на граждани на ЕС към Великобритания е паднала

...
Нетната миграция на граждани на ЕС към Великобритания е паднала
Коментари Харесай

Половината от мигриращите от ЕС към Великобритания са румънци и българи

Нетната миграция на жители на Европейски Съюз към Англия е паднала до най-ниското равнище от 2012 година за година до март 2018 година, само че това е изместено от рекорден напор на мигранти от страни отвън съюза към Острова преди Брекзит, демонстрира формалната статистика, представена от " Ройтерс ".

От службата за национална статистика регистрират, че 87 000 жители на Европейски Съюз са се преместили на Острова за година до март 2018 година в съпоставяне със 123 000 души година по-рано, което бележи най-ниската чиста миграция от декември 2012 година

Нетната миграция на жители на Общността към Обединеното кралство спадна доста, откакто множеството британци, стимулирани от желанието да се понижи миграцията, гласоподаваха на референдума през 2016 година за овакантяване на Европейски Съюз.

Бизнесът обаче е смутен, защото фирмите ще срещнат компликации при наемането на чиновници.

Публикуваните през днешния ден данни демонстрират, че повече жители от осемте европейски страни, които се причислиха към Европейски Съюз през 2004 година, са напуснали Англия спрямо тези , които са пристигнали на Острова, което се случва за първи за последните 10 година

Румънците и българите, които само нямаха право да работят във Англия след 2004 година, съставляват повече от половината чиста миграция от Европейски Съюз към Обединеното кралство.

Общо чистата миграция към Обединеното кралство набъбна до 271 000 за година до март , което е с 28 000 повече спрямо година по-рано. Рекорден връх е регистриран на пристигналите на Острова жители, които не са от Европейски Съюз - 235 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР