Нетната миграция към Великобритания се е повишила до рекордните около

...
Нетната миграция към Великобритания се е повишила до рекордните около
Коментари Харесай

Нетната имиграция във Великобритания достигна рекордните над 500 000 души за 12 месеца

Нетната миграция към Англия се е повишила до рекордните към 504 000 души за интервала от юни 2021 година до юни 2022 година, тласната нагоре от нараствания брой жители на страни отвън Европейския съюз, който емигрират в Обединеното кралство, демонстрират най-новите данни на формалната английска статистика, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Статистическата работа изясни, че възобновяване на пътуванията след пандемията от ковид и растящият брой на идващите интернационалните студенти, които са учили отдалечено по време на пандемията, са съдействали за повишаването на чистата миграция.

Приблизително 1,1 милиона имигранти, планиращи дълготрайно престояване в страната, са пристигнали през първите шест месеца на 2022 година, което е нарастване с 435 000 души по отношение на миналата година. Най-голямата част от напускащите Англия пък са жители на Европейски Съюз.

Три нови визови схеми са добавили към 186 000 души към общия брой на имигрантите - за украинци, бягащи от войната, за презаселване на афганистански жители и за английски жители, искащи да изоставен Хонконг, показаха специалистите от статистическата работа.

" Поредица от международни събития повлияха на моделите на интернационална миграция през 12-те месеца до юни 2022 година Взети дружно, те бяха невиждани ", сподели Джей Линдоп, шеф на Центъра за интернационална миграция към Националната статистическа работа.

" Миграцията от страни отвън Европейски Съюз, и съответно на студенти, е причина за това повишаване ", добави Линдоп, съгласно който е " прекомерно рано да се каже дали тази картина ще се резервира ".

Опасенията по отношение на резултатите от имиграцията бяха един от огромните фактори зад напускането на Европейския съюз от страна на Англия през 2016 година Тогавашният министър председател на страната Дейвид Камерън в продължение на няколко години не съумя да реализира задачата за чиста имиграция от по-малко от 100 000 души годишно.

Предишният връх за позитивна чиста миграция беше малко над 330 000 души през 2015 година

Нивата на миграция още веднъж бяха в заглавията във Англия през последните седмици, защото някои бизнес водачи приканиха държавното управление да либерализира имиграцията, с цел да помогне за стимулиране на растежа. Идеята бе отхвърлена от премиера Риши Сунак, който в понеделник, като вместо това той акцентира нуждата от справяне с незаконната имиграция, с цел да се построи доверие в миграционната система на страната.

Кабинетът също беше подложен на напън да предприеме ограничения, с цел да се оправи с незаконните мигранти, извършващи рискови пътувания през Ламанша. По-рано през ноември Англия подписа съглашение с Франция за усилване на напъните за прекъсване на мигрантите, пресичащи протока.

Днешните статистически данни демонстрират, че 33 029 души са били засечени да идват с дребни лодки през Ламанша сред януари и септември тази година, като 61 % от тях са пристигнали през лятото - от юли до септември.

На този декор министър председателят Сунак се е заел да понижи чистата миграция към Обединеното кралство, сподели негов представител, добавяйки, че държавното управление ще прегледа всички благоприятни условия, с цел да подсигурява, че системата (за надзор на миграцията) действа.

" Премиерът е изцяло зает с намаляването на общия брой ", разгласи представителят, като сподели още, че кабинетът обмисля всевъзможни варианти, " с цел да сме сигурни, че имиграционната система работи ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР