Netflix за първи път закупи българска продукция. Става дума за

...
Netflix за първи път закупи българска продукция. Става дума за
Коментари Харесай

Netflix купи българска продукция

Netflix за първи път закупи българска продукция. Става дума за филмът "Nightworld ", сниман точно у нас, чието деяние се развива в София.

"Велика заран за българската кино промишленост. Току-що получих удостоверение, че нашият филм "Nightworld " ще се появи в Netflix North America идващия петък, 16 февруари. Това е първата в историята българска продукция, закупена от американската мрежа ", написа италианския продуцент Лорис Курчи.

Филмът е приключен през 2016 година и е разказан в IMDb в жанровете хорър трилър, а европейската му премиера бе на 25 август 2017 година на фестивала "FrightFest " в Лондон. Преди тази премиера Курчи сподели в изявление, че "Nightworld " споделя за необикновена постройка в европейска столица, съдържаща ужасна загадка за живота след гибелта.

"Преди няколко месеца „ Nightworld” стана първият български филм, прожектиран по кината в Северна Америка. Сега е първият български филм, закупен от мастодонта Netflix. Това е голям триумф за нас, само че е единствено първа стъпка от дълготрайните ни проекти. Една от задачите ни е да стартираме взаимно произвеждане на филми с компании от ранга на Lionsgate и да произвеждаме сериали за Netflix. Пробивът ни на Американският пазар е доказателство, че триумфа ни към този момент 20 години в България не е инцидентен ", похвалиха се Маги Халваджиян и Асен Чанков от компанията-продуцент на кино лентата.

Една от основните функции във кино лентата е поверена на паметния американски артист Робърт Инглънд (емблематичната му роля е тази на Фреди Кругър от истинската поредност в 4 заглавия "Кошмари на Елм Стрийт ", 1984 - 1988).

Бившият офицер от полицията на Ел Ей Брет Андерсън (в ролята - Джейсън Лъндън) е назначен за началник на сигурността на остарял блок в София. Около него стартира поредност необясними и страховити събития, след което той задълбава в злокобната история на постройката и учи притежателите и някогашни служащи в нея. Скоро Брет разкрива зла мощ, вградена в основите на зданието, която се мъчи да се освободи и да навлезе в нашия свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР