Netflix успя да постигне сериозна пазарна капитализация в размер над

...
Netflix успя да постигне сериозна пазарна капитализация в размер над
Коментари Харесай

Пазарната оценка на Netflix надхвърли $100 милиарда

Netflix съумя да реализира сериозна пазарна капитализация в размер над $100 милиарда, като оценката на пазарните анализатори се дължи както на рекордно високите равнища на новите клиенти на услугите, по този начин и на растежът на чистата облага за последното тримесечие на 2017 година

Доставчикът на поточни видео услуги е добавил към абонатната си база нови 8,3 милиона клиенти за последните три месеца на предходната година, като към този момент има над 117 милиона клиенти в целия свят. Увеличението на клиентите е рекордно в историята на компанията, като те са с 18 на 100 повече от „ рекордното “ четвърто тримесечие на 2016 година, когато нови 7 милиона консуматори са предпочели услуги й, пипе в писмо до акционерите управлението на Netflix.

Ръстът на клиентите не е единствената причина за положителната пазарна оценка. В днешния „ рисков “ свят постоянно се следят огромни разлики сред растеж на бизнеса и облага, само че доставчикът на стрийминг наличие, в това число лично и приспособено, съумява да се разраства и в географско отношение, без да губи фокуса си върху доходността му. С доходи за 2017 година от над $11,7 милиарда Netflix осъществя и рекордна облага от към $559 милиона, подобрявайки с лекост предходното си достижение, както се вижда от графиката на уеб страницата за статистически данни Statista.



Само за последното тримесечие на м.г. Netflix e осъществила чиста облага от $186 милиона при $67 милиона година по-рано, а общите доходи от поточни видео услуги (без да се включват постъпленията от DVD бизнеса й) са размер на $3 милиарда при към $2,4 милиарда за същия интервал на 2016 година

Netflix разгласи, че към този момент е сключила абонаментни контракти с над половината щатски семейства, разполагащи с широколентова връзка. Компанията прибавя, че възнамерява да продължи да влага в автентично лично наличие.

Засега тя не разкрива метрики за своето мобилно приложение, само че съгласно анализатор от CCS Insight, партньорствата с телекомуникационните оператори ще бъдат основен фактор за бъдещо повишаване на абонатната база през идващите 12 месеца.

Много местни оператори укрепват своите видео услуги, тъй че конкурентната среда продължава да се развива и да „ притиска “ всички играчи. „ Netflix ще се сблъска с яростна конкуренция от компании, които започват ТВ услуги онлайн и се насочват към придобиване на от ден на ден права за лъчение на спортни събития “, прибавя анализаторът от CCS Insight. В България Мтел започва още при започване на 2017 година три лични ТВ канала с богато спортно наличие, а HBO пусна „ поточната “ си услуга HBO Go като независима услуга за пряк абонамент.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР