Netflix отчете, че нетният брой на абонатите ѝ са намалели

...
Netflix отчете, че нетният брой на абонатите ѝ са намалели
Коментари Харесай

Netflix отчете спад на потребителите за пръв път от десетилетие

Netflix регистрира, че чистият брой на клиентите ѝ са намалели с 200 хиляди през първото тримесечие на годината и предвижда, че още към 2 млн. консуматори ще изоставен платформата през интервала април-юни. Обявените резултати са непредвидени, защото компанията предвиждаше растеж от 2.6 млн. консуматори, и поставят завършек на ерата на разгръщане, траяла близо десетилетие. След новината акциите на стрийминг колоса се сринаха с 25% в следборсовата търговия, заяви Financial Times.

Компанията признава, че поддържането на растежа на клиентите е станало все по-трудно. Netflix изяснява забавянето частично с насищането най-големите пазари, само че признава и въздействието на възходящата конкуренция в лицето на стрийминг услугите на обичайни медийни групи като Disney, Warner Bros Discovery и Paramount. Заедно тези фактори са основали " трудности за растежа на приходите ", споделиха от компанията. Отчетът бележи поврат в развиването на Netflix, която беше във напредък по време на пандемията, само че сподели признаци на закъснение през последните интервали.

Споделянето на сметки идва на прицел
Netflix прави оценка, че с изключение на актуалните ѝ 221.64 млн. абонамента, още към 100 млн. семейства употребяват услугата посредством шерване на сметки. Делът на тази група не се е трансформирал изключително през годините, само че несъмнено пречи на растежа, споделят от компанията. Изправена пред закъснение, в този момент платформата ще вземе по-сериозни ограничения против тази процедура, показа един от изпълнителните шефове, Рийд Хейстингс. Netflix тества механизми за таксуване на споделените сметки в Чили и Перу.
Реклама
Нетната загуба на абонаменти възлиза на 640 хиляди в Съединени американски щати и Канада. Netflix увеличи цената на услугата си в района, като резултатът за приходите е позитивен. Спад от 300 хиляди е регистриран в Европа, Африка и Близкия изток и 350 хиляди в Латинска Америка, демонстрира още докладът на компанията. Нетен растеж от 1.09 млн. абонамента има само в Азиатско-тихоокеанския район, само че той не е задоволителен да изкара платформата на плюс. Netflix също по този начин се отдръпна от Русия след нейната инвазия в Украйна, което ѝ коства към 700 хиляди клиенти.

За необятен отлив от стрийминг платформите алармира и изследване на анализаторската група Kantar във Англия. за разнообразни услуги са били прекъснати на Острова, като най-често посочваната причина е желанието за икономисване на пари. Домакинствата се пробват да съкратят някои разноски, до момента в който инфлацията от ден на ден изяжда техните бюджети.
След оповестените резултати акциите на Netflix се намалиха с над 25% по време на следборсовата търговия. Източник: Гугъл Нов проект ще залага на реклами
Netflix създава алтернатива за стрийминг абонамент на по-ниска цена, поддържан от реклами, разкри Хейстингс, откакто дълго време беше съперник на концепцията. Очаква се новият проект да бъде пуснат в границите на 2 години. и те се възползват от нея, сподели Хейстингс.

Netflix съобщи, че ще се опита да даде подтик на растежа, като усъвършенства качеството на наличието. Но докладът евентуално ще ускори опасенията на вложителите за цената на стрийминг конкуренцията и заложените облаги. Netflix ще похарчи 19.2 милиарда $ за наличие тази година, пресмятат от капиталовата банка Jefferies, с цел да отговори на растящата конкуренция.
Реклама
Главният финансов шеф на компанията Спенсър Нойман съобщи, че през идващите 2 години Netflix ще редуцира част от планувания растеж на разноските, в това число за наличие, заради по-бавния напредък на приходите, само че вложенията ще останат " нападателни " в дълготраен проект.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР