Neterra.TV+ си партнира успешно със създателите на съдържание и с

...
Neterra.TV+ си партнира успешно със създателите на съдържание и с
Коментари Харесай

Neterra.TV+ си партнира със създателите на съдържание и киносалоните

Neterra.TV+ си партнира сполучливо със основателите на наличие и с киносалоните, прави киното по-достъпно и дава по-голям избор на феновете

Стрийминг платформите като Neterra.TV+ си партнират със основателите на наличие и киносалоните в България. Те съществуват взаимно, координират се съответно и дават по-голям избор и благоприятни условия на потребителите да взаимодействат с изкуството.

Около това мнение се сплотиха Мая Калчева - маркетинг управител на Neterra.TV+, Николай Йорданов, изобретателен продуцент, редактор, сценарист на ТВ-предавания и учител в НАТФИЗ, и Христо Христозов, програмен шеф на Дома на киното.

Те разискаха тематиката „ Киносалоните vs. стрийминг платформите (А къде е малкия екран?) " в подкаста „ Кино с думи " на платформата за късометражно българско кино No Blink.

„ С развиването на технологиите, с смяната на човечеството и неговото другарство се отварят нови канали и благоприятни условия изкуството да стига до хората. Това е метод създателят да комуникира себе си през тази друга среда. Мрежата основава опция за различен тип избор - да гледаш когато поискаш, в среда, която на теб ти е комфортна, с хора, с които ти избереш. За мен стрийминг платформите са още една стъпка, още една пътека и още една врата за изкуството ", сподели Мая Калчева.

Според Николай Йорданов и в двете прекарвания има позитиви, страст и положителни моменти. Той напомни, че когато поражда киното, се вършат прогнози, че то ще унищожи театъра и литературата, само че това не се случва, тъй че ние би трябвало да се възползваме от преимуществата и на киносалоните, и на платформите.

„ Вече видяхме няколко фестивала, които се реализираха в хибриден вид. Фестивалът за писмено кино Master of art още предходната година стартира с онлайн издание, което не попречи на прожекциите на огромния екран. Напротив - сътвори спомагателна известност на фестивала измежду доста хора, които другояче не знаеха за него. Традиционно арт кината и сходни по-нишови фестивали се случват единствено в по-големите градове, където има запас за това, а излъчването в стрийминг платформата Neterra.TV+ даде една досегаемост в цяла България. Подобна беше обстановката по-късно и със София филм фест, и със CineLibri. Master of art даже сега тече в платформата Neterra.TV+ извънредно сполучливо, само че получаваме и запитвания по кое време ще може да се гледа на огромен екран. Така че едното и другото за момента си партнират доста сполучливо ", добави Христо Христозов.

Участниците в подкаста разясниха, че в случай че има проблем, той е сред пиратското наличие и регламентираното. Платформите за пиратско разпространяване дават наличието гратис, с неприятно качество, ограбват труда на основателите и основават очакване в потребителите, че всичко би трябвало да е налично незабавно и безплатно.

„ Зрителят взема решение по какъв начин, по кое време, дали и за какво желае да използва обещано наличие. Ролята на платформите, киносалоните и фестивалите е да погледнат към своята аудитория, да я попитат тя какво желае, от какво има потребност, и да ѝ го дадат ", сподели Христо Христозов.

Мая Калчева повдигна тематиката по какъв начин актуалните технологии съкратяват времето, в което човек може да се концентрира и по какъв начин се трансформира държанието на младежите пред екрана. Николай Йорданов разяснява наклонността в днешно време ползата към всеобщите събития и концертите да понижава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР