Нетера е предотвратила с близо 6 пъти повече DDoS атаки

...
Нетера е предотвратила с близо 6 пъти повече DDoS атаки
Коментари Харесай

Нетера спря 6 пъти повече DDoS атаки през 2021 г.

Нетера е предотвратила с близо 6 пъти повече DDoS офанзиви към своите клиенти през 2021 година спрямо 2020 година Това е нарастване с 559%, демонстрират данните от системата за наблюдаване на на компанията. От началото на януари до края на декември 2021 година Нетера е спряла общо 1 105 456 офанзиви към свои клиенти, а през същия интервал на 2020 година – 197 870 броя.

Чрез DDoS офанзивите причинителите се пробват да нарушат (частично или напълно) достъпа на целеви консуматори до услугите или оборудването на съответна компания, набелязана за жертва.



Докато компанията е под офанзива и се бори да възвърне естествената си работа, причинителите се възползват от пробива, с цел да получат достъп до нейните запаси. Крайната цел на множеството DDoS офанзиви е да се откраднат данни, парични средства и интелектуална благосъстоятелност.

Всяка DDoS офанзива може да докара до директни финансови загуби, кражба да данни, накърняване на репутацията и спад в доверието на клиентите.

Нетера има няколко решения за попречване на DDoS офанзиви, както и система, с която самодейно следи положението на мрежата. Всеки клиент на Нетера, който употребява DDoS отбрана от компанията, получава достъп до единната система за наблюдаване на DDoS услугите.

Чрез нея може да се види статистика за офанзивите в действително време и да се вършат периодически информации, да вземем за пример – брой офанзиви на ден, месечно, годишно. Клиентите могат да трансформират режима на отбрана и да видят какъв е бил типът на всяка от офанзивите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР