Нетърпящ отлагане приоритет на новата власт е справянето с последствията

...
Нетърпящ отлагане приоритет на новата власт е справянето с последствията
Коментари Харесай

Кабинетът се зае с наводненията и цената на тока

Нетърпящ отсрочване приоритет на новата власт е оправянето с следствията от разрушителните наводнения в няколко района на Южна България, съобщи министър председателят Кирил Петков след първото съвещание на Министерския съвет.

Той се обоснова с тежката обстановка с разрушени мостове в Благоевградския и Смолянския регион. Днес Петков ще се срещне с регионалните шефове на Благоевград, Смолян и Кърджали, които да показват всички вреди. След това ще се изготви проект по какъв начин най-бързо страната да помогне на потърпевшите. В този самобитен спешен щаб ще се включат и министрите на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков, разясни Петков.

Премиерът настоя в най-спешен порядък да се разиска предлагането на КЕВР за повишаване на цените на тока, водата и газа. Петков бил сюрпризиран, че тъкмо в понеделник, когато Народното събрание е дал своя вот новия кабинет, новините са били за по-високи цени на енергоносителите.

Дали сме си 24 часа да създадем разбор за тяхното предложение и да решим по какъв начин ще реагираме, разясни той.

До четвъртък ще създадем юридически разбор по какъв начин да въведем условието за зелен документ в администрацията, разгласи Петков. Първата стъпка ще бъде на равнище Министерски съвет. " След това ще погледнем по какъв начин този образец да се популяризира в цялата държавна администрация. Въпросът е по какъв начин да го създадем оптимално дейно в границите на закона, тъй че резултатите да са действителни и положителни, а не да влезем в юридически разногласия ", добави министър председателят.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР