Нетаняху призова за търпение, спокойствие и решителност след ескалацията в

...
Нетаняху призова за търпение, спокойствие и решителност след ескалацията в
Коментари Харесай

Нетаняху призова за търпение, спокойствие и решителност след ескалацията в Газа

Нетаняху прикани за самообладание, успокоение и увереност след ескалацията в Газа
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разгласи какво ще предприеме след оставката на министъра на защитата Авигдор Либерман в сряда. Оставката на Либерман сложи под въпрос обединението на Нетаняху и усили опцията за предварителни избори. Крайно-дясната партия на министъра на образованието Нафтали Бенет, един от главните политически противници на Нетаняху, пожела в сряда да получи портфолито на министерството на защитата или заплаши в противоположен случай да отдръпна осемте си места от обединението.

Днес Бенет изясни в тирада за какво е подобаващ за новия министър на защитата.,,Най-опасното нещо за страната Израел е да мисли, че няма решение на казуса с тероризма, терористите и бомбите “, сподели Бенет, който е водач на Еврейската партия.,,Има решение. Когато Израел желае да победи, ние ще победим “, съобщи решително той.

Друг значим съдружен сътрудник, в лицето на финансовия министър Мош Калон от централно-дясната партия, Кулану, е споделил съгласно информации на Нетаняху за потребността от предварителни избори в опит да се стабилизира стопанската система на страната. В гласоподаване 74% от жителите на Израел са останали недоволни от метода, по който Нетаняху се оправи с ескалацията сред израелци и палестинци в линията Газа.

Това бе най-голямата ескалация на спора от войната в Газа през 2014 година.,,Търпение, успокоение и увереност “, прикани министър-председателят.,,Подготвяме се за това, което ни чака “, приключи Нетаняху. Заради спора той приключи двудневната си аудиенция до Австрия, където щеше да участва на конференция, обвързвана с анти-семитизъм и анти-зионизъм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР