Нетаняху отряза САЩ за палестинска държава след войната в Ивицата

...
Нетаняху отряза САЩ за палестинска държава след войната в Ивицата
Коментари Харесай

Нетаняху отряза САЩ за палестинска държава след войната в Ивицата Газа

Нетаняху отряза Съединени американски щати за палестинска страна след войната в Ивицата Газа. Той отхвърли апелите на Съединени американски щати да ограничи военната атака на Израел в Ивицата Газа или да предприеме стъпки към основаването на палестинска страна след войната, като незабавно си навлече неодобрение от Белия дом, заяви.

Netanyahu publicly rejects US push for Palestinian state. Maybe they will cut off the arms support. Then what?
— Sometimes Confused (@piceaglauca)

Напрежението напред-назад отразява това, което се е трансформирало в необятен раздор сред съдружниците по отношение на обсега на войната на Израел и неговите проекти за бъдещето на обсадената територия.

" Ние явно го виждаме по друг метод “, призна представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.

Нетаняху приказва единствено ден откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предсказа, че Израел в никакъв случай няма да има " същинска сигурност “ без път към палестинската самостоятелност. По-рано тази седмица Белият дом също разгласи, че е " верният миг “ Израел да понижи интензивността на опустошителната си военна атака в Газа.

На конференция, излъчена по национална телевизия, Нетаняху прояви провокационен звук, като неведнъж сподели, че Израел няма да спре офанзивата си, до момента в който не осъществя задачите си да унищожи въоръжената формация ХАМАС в Газа и не върне вкъщи всички останали заложници, държани в анклава.

Той отхвърли изказванията на възходящ хор от израелски критици, че тези цели не са постижими, обещавайки да продължи напред в продължение на доста месеци. " Няма да се примирим с нищо друго с изключение на безспорна победа “, отсече Нетаняху.

Израел стартира офанзивата след невиждана трансгранична офанзива от ХАМАС на 7 октомври, когато починаха 1200 души, а още 250 други бяха взети за заложници. Израел счита, че към 130 заложници остават в плен на ХАМАС. Войната увеличи напрежението в района, заплашвайки да разпали други спорове.

Нападението на Израел, една от най-смъртоносните и разрушителни военни акции в новата история, коства живота на 25 000 палестинци, съгласно здравните управляващи в Газа. Военните дейности предизвикаха всеобщо опустошения и прокудиха над 80% от 2,3 милиона души на територията от домовете им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР