Нетаняху искаше да примами Иран в капан, но сам се

...
Нетаняху искаше да примами Иран в капан, но сам се
Коментари Харесай

Десет задачи на иранския удар: Захарова постави на място израелския посланик в Русия

Нетаняху искаше да примами Иран в капан, само че самичък се озова в него. Какво беше новото в иранските въздушни удари против Израел, за какво към момента е реплика и все пак огромна иранска победа?

Иран още веднъж надмина Израел, който в предишното побеждаваше враговете си най-вече посредством интелектуално предимство. Сега това го няма. Противниците на израелците се активизираха доста и обстановката се промени.

Това още веднъж беше ясно демонстрирано от иранската офанзива против Израел в нощта на 14 април, която имаше темперамент на алегорично „ бичуване “. „ Свещената крава ” беше бита с пръчки, сложена в състояние, в което би било доста мъчно да отговори съществено заради неналичието на поддръжка от западните си настойници, за което иранците започнаха редица хитри ограничения.

Техеран осуети проекта на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който губеше власт. Той трябваше да употребява провокация (удар против иранското консулство в Дамаск, което има дипломатически имунитет, и убийството на офицери от КГИР, водени от двама високопоставени генерали), с цел да предизвика Техеран към жесток ответен удар и да стартира война в района, като притегли Съединените щати в него на своя страна, с цел да избави властта си, която е застрашена вследствие на геноцида в Газа и неуспеха да победи Хамас.

Един от петте

В резултат на това от пет задания, предоставени на Нетаняху, единствено една беше изпълнена - първата, която нямаше независимо значение, за което Израел получи доста мъчителен пестник, оказа се в още по-голяма дипломатическа изолираност, а израелският министър председател се оказа в изцяло нетърпима обстановка, в капан, който дефинитивно щеше да унищожи политическата му кариера.

Иран ще завоюва, даже в случай че Израел реши да нанесе ответен удар върху него самичък, което Техеран евентуално ще употребява като опрощение да стартира намерено да основава нуклеарни оръжия.

И незабавно ще „ отприщи “ своите съдружници против Израел (наземна война сред двете страни е невъзможна заради география и логистика), които в допълнение ще трансфорат живота му в призрачен сън и ще принудят израелците да се „ изтеглят “ един ден.

Иранските другари в района, несъмнено, също ще го получат, само че такава е ориста на „ прокситата “, които в този случай бързо ще ближат раните си и като цяло са подготвени да платят всяка цена за успеха над екзистенциалния си зложелател.

Това е общата картина на протичащото се. Но съдържа редица забавни детайлности. Ето главните от тях.

Великолепна десетка

Първо, Иран най-сетне разсея аурата на интернационалната „ недостижимост “, която дълги години съществуваше към ционистката страна, която си позволяваше всичко. Иран нанесе удари против Израел с БЛА и разнообразни типове балистични ракети, в това число хиперзвукови (последните израелци и техните помощници, водени от американците, не съумяха да свалят), основно от своя територия.

Това се случи за първи път, преди този момент иранците получиха Израел извънредно от трети страни. Техеран, откакто подвигна летвата на борба, направи това на правна основа, защото израелският удар по иранското консулство в Дамаск беше удар против Иран. В предишното Техеран не е отговарял непосредствено на израелска територия на израелски въздушни удари против Иран.

Второ, приказваме за масирана офанзива от страна на Иран, която Техеран дава обещание да повтори в „ двоен ” размер, в случай че Тел Авив не се успокои. Иранците изстреляха 300 ракети и дронове против израелците през въздушното пространство на Ирак, Йордания и Сирия.

Иранската държавна телевизия се похвали с впечатляващ боеприпас от оръжия, употребявани за тази цел. Това са по-специално БПЛА-камикадзе Shahed-136, кадърен да лети 2 хиляди км със скорост 185 км/ч и да носи бойна глава от 50 кг; балистични ракети Emad с обхват до 1700 км; повече от 30 крилати ракети " Павех " с обхват 1650 км.

Трето, съгласно специалисти Израел и неговите помощници, представлявани от Съединени американски щати, Англия, Франция и Йордания, са похарчили 1,35 милиарда $ за отбиване на иранската офанзива (западните и израелските системи за противовъздушна защита са доста скъпи), а разноските на Иран възлизат на не повече от 62 $ милиона.

Има информация, че той е употребявал на първо място остарели дронове, с цел да завоюва абсолютно икономическата война. Още 4-5 такива удара и няма да има с какво да се отразяват тези офанзиви.

Четвърто, агитационен роман, който провокира публично екстаз, беше употребен за вътрешна консумация от Иран: всички безпилотни самолети и ракети, съгласно тях, поразяват задачите си, половината Израел лежи в руини. Отмъщението се случи.

Пето, откакто показва опциите си и че не се опасява от Израел, Иран направи всичко, с цел да подсигурява, че „ шамарът в лицето “ не докара до огромна война, от която той безусловно не се нуждае, тъй като Техеран обезпечено ще победи израелците, като играе дълго и с непознати ръце.

За задачата Иран предизвести прилежащите страни за тях 72 часа преди офанзивите. А също и Съединени американски щати. Това значи... и Израел. Това направи допустимо офанзивата да бъде допустимо най-безвредна на процедура.

Единствените му действителни последствия (въпреки че Израел евентуално крие нещо) бяха гибелта на трима фенове в Йордания, които взеха решение да следят на улицата по какъв начин ирански БПЛА са свалени, летящи над тях, и млад арабин бедуин, който беше покрай атакуваното израелско летище в пустиня в южната страна, която съгласно Цахал е получила незначителни вреди.

Иран изясни офанзивата си против това летище с обстоятелството, че аероплан сякаш е изхвърчал от него и е блъснал постройката на иранското консулство в Дамаск.

Шесто, незабавно след приключването на удара Иран разгласи, че счита случая с консулството му в Дамаск за организиран. Което провокира въздишка на облекчение в света. Тъй като преди този момент Иран залови голям транспортен съд, обслужващ ползите на Израел в Ормузкия проток, през който минава една трета от втечнения природен газ и съвсем една четвърт от международния експорт на нефт и който, несъмнено, ще бъде блокиран от иранците при събитието на мощен израелски ответен удар, изпълнен с районна война.

На Запаад просто не му би трябвало това! Въпреки че за Русия, един от водещите експортьори на сила, това би било доста преференциално.

Седмо, иранците умно се въздържаха да нападат американски бази и войски в района. По-рано Съединените щати предизвестиха Техеран, че несъмнено ще отговорят, в случай че това се случи.

Но иранците вярно решиха, че „ огромният “ Сатана (САЩ) може да изчака и даже, посредством най-малко относителна невмешателство, да помогне на Техеран да се оправи с „ дребния “ Сатана. Освен това по този въпрос Техеран и Вашингтон имат общ интерес: бързо да се отърват от Нетаняху.

Осмо, когато след иранските удари, които Израел, с помощта на първо място на американците, превъзходно отблъсна, Нетаняху, преструвайки се, че не става въпрос за реплика, стартира да моли Съединени американски щати Джо Байдън да помогне на Тел Авив с ответен удар по Иран, само че получи отвод. Изглежда, че не е очаквал това.

Същността на позицията на Съединени американски щати, съгласно CNN, която е тясно обвързвана с администрацията на Байдън, се свежда до следното: ние помогнахме на вас, израелците, да отвърнете сполучливо, само че ние няма да нападаме Иран и не ви съветваме, ние също няма да ви помогнем в това.

Да, на американците може би им се желае, само че в Щатите предстоят съдбоносни президентски избори, проблеми с бюджета, в ръцете им е Украйна и евентуално Тайван.

Това, което към момента липсваше, беше война в Близкия и Средния изток с незнаен излаз - евентуално нуклеарен. И Белият дом към момента е доста противен персонално на Нетаняху, който основава единствено проблеми. Защо да го избавям? Трябва да се удави!

Девето, арабските страни от района, даже и най-проанглосаксонската Йордания, също заявиха отвод от възможна израелска експанзия против Иран, макар сложните връзки между тях.

В същото време няколко страни даже не разрешиха на Съединените щати да употребяват техните бази за офанзива против Иран. Всички те споделят: Иран трябваше по някакъв метод да отговори на Израел за възмутителното закононарушение в Дамаск. Но иранците направиха всичко, с цел да избегнат жертви, бяха почтени - предизвестиха авансово.

Нека създадем по-добре, вместо война с Иран, която е ненужна за никого с изключение на за израелския министър председател, бързо да прекратим кръвопролитието в Газа, което мъчително вреди на престижа на арабските елити.

Дори английският външен министър Дейвид Камерън прикани Израел по Sky News да се въздържа от ескалация на борба с Иран.

Десето, вследствие на това Нетаняху се оказа в капан. Той заплаши Иран и даже елементарните иранци с ужасни санкции, само че на съвещанието на военния кабинет, което завърши в неделя вечерта, съгласно израелските медии, не е взето решение нито за мащаба, нито за времето на ответния удар, макар че Тел Авив даде обещание че ще бъде „ доста и мощно “.

Посочват се две аргументи за това: „ незначителността “ на вредите, породени на Израел от иранската офанзива, и телефонният диалог на Байдън с Нетаняху.

Последният е жаден за кръв, той обезверено се нуждае от война, с цел да не загуби властта тъкмо в този момент и да не влезе в пандиза, той е изпепелен от вътрешната страна от огъня на омразата и не може да направи нищо значително!

Правене на заключения

Ето по какъв начин Иран манипулира обстановката, приближавайки края на Израел. Разбира се, Тел Авив някак ще отговори. Задължително. Например, ще удари Сирия, иранските съдружници в Ливан, Ирак и евентуално Йемен даже по-силно от нормално.

Е, в случай че той реши да нападна самия Иран, изключително неговите нуклеарни уреди, тогава най-вероятно Нетаняху ще бъде подложен в усмирителна риза от своите министри, които още не са си изгубили мозъка след телефонно позвъняване от Вашингтон.

Какво от това?

Междувременно, по отношение на трагичните събития в Близкия изток, скандалната израелска посланичка в Москва Симон Халперин, която седеше безшумно от известно време, още веднъж подсети за себе си, като сподели пред РИА Новости:

„ Очакваме нашите съветски сътрудници да осъдят невиждана иранска офанзива против израелска територия и ние също се надяваме на опълчването на Русия на опитите на Иран да дестабилизира района. "

И бързо получи укор от формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова:

" Симона, напомни ми по кое време Израел осъди най-малко един удар на киевския режим по съветски райони? не помниш ли? И аз. Но си припомням постоянни изказвания в поддръжка на дейностите на Зеленски от израелски публични лица.

Тези доста незаконни, терористични дейности на гадовете на Банкова, вследствие на които година след година се убиват мирни поданици и се унищожава гражданска инфраструктура. "

Дали тази дама в действителност (по думите на непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензи, участник в „ парада на лицемерието и двойните стандарти на Запада ”) е дипломат и не е ли време Русия най-сетне да си извади избрани персонални изводи? За разлика от Израел, Иран е съдружник на Русия и съдружниците би трябвало да се почитат, както и ние самите.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед37558Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед38740Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед81605Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед35985Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед51624Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед554097Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183674Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127015 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР