.NET 5 дава на разработчиците една платформа за всичко(снимка: CC0

...
.NET 5 дава на разработчиците една платформа за всичко(снимка: CC0
Коментари Харесай

Microsoft обединява .NET платформите с версия .NET 5.0


.NET 5 дава на разработчиците една платформа за всичко
(снимка: CC0 Public Domain)

Платформата за разработчици.NET 5 на Microsoft, основна в напъните на компанията да сплоти другите.NET версии , към този момент е налична за всички .

На 10 ноември, в първия ден на виртуалното събитие.NET Conf 2020, достъпността на.NET 5.0 – идната огромна версия в платформата за разработчици.NET. Тя е от основно значение за обещанието на компанията да сплоти другите.NET версии за операционни системи, уеб и разнообразни форм-фактори.

.NET 5 дава на разработчиците принадлежности, интерфейси за програмиране, функционалности и. Microsoft натъртва на това, че разработчиците ще употребяват.NET 5 за основаване както на „ front-end ” уеб интерфейси, по този начин и на „ back-end ” услуги.

.NET 5 включва C# 9, F# 5 и съответната версия на ASP.NET Core. Microsoft предизвиква разработчиците да употребяват новите приложни програмни интерфейси (API) в.NET 5, с цел да се интегрират с други принадлежности като нейната с дребен код/​​без код.

Новата платформа също по този начин обезпечава лична (а освен емулирана) поддръжка за Windows Arm64, както и усъвършенствания на продуктивността в.NET библиотеките и Garbage Collector, по-малки облици на контейнери и еднофайлови приложения, отбелязва.

През 2019 година Microsoft разгласи, че.NET 5 ще бъде първият резултат по пътя към сливане на.NET. Платформата е правоприемник на.NET Core 3.X. През май м.г. чиновници на Microsoft обявиха, че чакат отсега нататък компанията да издава ново огромно издание на унифицираната.NET платформа всеки ноември, с редуващи се съществени издания (включително.NET 6.0 през идната година) с дълготрайна поддръжка (LTS).

Съществуващата.NET Framework ще продължи да се поддържа с всяка, макар че Microsoft разгласи предходната година, че е спряла да прибавя нови функционалности към.NET Framework от версия 4.8 и е приключила прибавянето на API на.NET Framework към.NET Core. Microsoft също не възнамерява да пусне нова версия на.NET Standard, само че.NET 5 и всички бъдещи версии ще продължат да поддържат.NET Standard 2.1 и по-стари версии.
още по тематиката
„ Имахме желание да предоставим цялата визия за обединяване с.NET 5.0, само че след световната пандемия трябваше да се приспособяваме към изменящите се потребности на нашите клиенти ”, разясняват от компанията.

Понастоящем комплектът за разработка на програмен продукт.NET 5.0 (SDK) не съдържа съставените елементи на Windows Desktop – Windows Forms и WPF – за. Microsoft се надява да добави десктоп пакета за Windows Arm64 с бъдеща актуализация. Засега SDK, конзолата и ASP.NET Core приложенията се поддържат от Windows Arm64.

Освен това разработчиците на Xamarin няма да могат да се възползват изцяло от унифицираната.NET платформа до версия.NET 6.0 идната година..NET MAUI, многоплатформеният потребителски интерфейс, ще стане част от първите.NET 6 версии по-късно тази година.

От през вчерашния ден, 10 ноември, разработчиците за операционни системи Windows, macOS и Linux, в това число за x86-64 и Arm32/64.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР