Nestlé повиши цените си с 6,5% през първата половина на

...
Nestlé повиши цените си с 6,5% през първата половина на
Коментари Харесай

Най-голямата хранителна компания в света повиши цените на стоките си с над 6%

Nestlé увеличи цените си с 6,5% през първата половина на 2022 година, до момента в който разноските на компания се качват " невиждано ". Най-голямата хранителна компания в света увеличи цените си най-вече в Северна Америка - нарастване от 9,8%, следвана от Латинска Америка с 9,4%, се споделя в изказване на Nestlé, представено от CNN.

Нарастващите разноски за артикули, опаковки, товари и електрическа енергия натежаха върху маржа на оперативната облага на компанията съгласно Nestlé.

" Ограничихме въздействието на невиждания инфлационен напън и рестриктивните мерки на веригата за доставки посредством порядъчен надзор на разноските и оперативна успеваемост ", сподели изпълнителният шеф Марк Шнайдер в изказване.

Въпреки по-високите цени, компанията усили органичните си продажби с 8,1% през интервала, поради мощното търсене на артикули като храна за домашни любимци.

Нарастващата инфлация в международен мащаб увеличи разноските за най-големите производители в света, които по-късно ги трансферираха върху потребителите.

Още една огромна компания Unilever, съперниците на Nestlé, усили цените си приблизително с 9,8% през първите шест месеца на годината.

По-високите цени оказаха въздействие на световната продоволствена неустановеност, влошена от нахлуването на Русия в Украйна през февруари. Войната увеличи цената на силата и главните артикули до рекордно високи равнища, което докара проблеми за по-бедните страни, които разчитат на импорт.

Все отново има и някои положителни вести: международните цени на храните паднаха в продължение на три поредни месеца, съгласно Индекса на цените на храните на Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие - макар че към момента бяха с 23% по-високи през юни спрямо година по-рано.

Световна стратегия по прехраната (WFP) пресмята, че 47 милиона души гладуват вследствие на войната в Украйна.

Миналата седмица Русия и Украйна подписаха съглашение, което ще разреши износа на зърно и маслодайни семена от украинските черноморски пристанища след месеци на блокиране.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР